dagensskiva.com

48 timmar

Recension

B.O.B.: The Adventures of Bobby Ray
The Adventures of Bobby Ray (album, cd) B.O.B.
2010
Yeah
8/10

Stort, svängigt och klyschigt

Det är lätt att få prestationsångest när man ser på vad den 21 år unga rapparen Bobby Ray åstadkommit. Två EPs och sex mixtapes senare är det nämligen dags för den sedan länge omtalade debuten. Redan när jag var med i Ametists radioprogram En kärleksattack i december 2008 och skulle spå hiphopens kommande år. Då hypade jag upp B.O.B. som min favorit men någon skiva blev det först i år.

Som i de flesta fall lever den här typen av album aldrig upp till hypen. I det här fallet görs det till viss del. Dock är den för klyschig och enkel många gånger. Det är metaforer om att vara bland molnen, titta på stjärnor och sväva över marken, och då skall det sägas att han gjort mängder av låtar på temat sedan tidigare. Han vandrar hela tiden på gränsen till att bli som en lättläst Hollywoodfilm med sina ibland smöriga refränger. Men det vägs upp av välflowad rap och det faktum att de melodiska partierna faktiskt svänger. Visst är det mainstream och anpassat för massan och det är lite där skivan inte når hela vägen fram.

The Adventures of Bobby Ray är en stor och episkt kraftfull skiva. En skiva där gästartistsgiganter som Eminem och T.I. ändå signalerar att B.O.B. inte bara är en random rappare. Med sin Andre 3000-röst färgad av delstaten Georgia levereras texterna i symbios med klaviatur, synthar och gitarrer. Kan man bara se förbi de något tillrättalagda refrängerna om den stora drömmen är det här en gedigen samling låtar och en ovanligt säker debut.

B.O.B. med T.I. & Playboy TreBet I

B.O.B. – Nothing On You

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2010-05-04 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-04 00:19

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5570

4 kommentarer

Ressen handlar mer om ponta på radio än skivan???dotshop varning med smyg reklam??

Primal Oregistrerad 2010-05-04 00:25
 

Skriv ihop för i helvete Primal!

Medlem 2010-05-04 10:04
 

Är grymt besviken faktiskt. Har följt B.o.B. sedan ‘Haterz Everywhere’ och allt det där och verkligen sett fram emot albumsläppet. Men det här blev ju bara pannkaka. 4/10.

Daniel Oregistrerad 2010-05-04 10:23
 

Skriv ihop! Ska det vara så jävla svårt??

Trygve Oregistrerad 2011-05-11 12:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig