dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kiss: Alive III
Alive III (album, cd) Kiss
1993
Mercury
7/10

Fortfarande förtjust

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Jag var femton år när Alive III släpptes. Då hade jag lyssnat på bandet sedan 1985, då jag först kom i kontakt med bandet i samband med släppet av Asylum.

Det var också vid den här tiden som jag på allvar började läsa om musiken jag lyssnade på. Jag hade i samband med Revenge läst om Eric Carrs tragiska bortgång och studerade när väl Alive III kom ut släktträdet över Kiss historia i bookleten intensivt.

Kort sagt, jag snöade in på skivan. Allt annat var oundvikligt.

Visst, det finns en poäng i det som framförs av puritanerna. De båda föregångarna är kanske på ett sätt mer vitala och de är onekligen klassiska skivor i större utsträckning, just för att de kom när de kom.

Men jag ser egentligen ingen motsättning i att gilla både äldre och inte lika gamla Kiss. Giget på klubben Coventry i New York i december 1973, som avslutar Kissology-trilogin har sin charm. Så även arenarocksvarianten.

För oavsett vad man tycker om svulstigheten bandet visar upp på Alive III går det knappast att bortse från att det är en rejäl hitkavalkad som bandet bjuder på. Att dessutom få höra vettiga liveversioner av sentida klassiker som Creatures of the Night, Lick it Up, Heaven’s on Fire och hela raddan låtar från Revenge är en fröjd.

Jag hade gärna sett att man tog med några spår från utskällda skivor som Asylum och Crazy Nights, men att man inte får allt man vill ha av ett band med så stor repertoar som Kiss är ofrånkomligt. Men de hade gärna fått stryka balladerna eller några av de mest sönderspelade låtarna i min bok i stället.

Med tanke på vilka medel bandet kan röra sig med är det minst sagt en påkostad show de bjuder på och det följer med på skivan; produktionen lämnar lite att önska om man önskar att ett band ska låta bra med ljudteknikeröron mätt. Huruvida man gillar det är ju en annan femma.

Själv är jag till denna dag tämligen förtjust i Alive III.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-04-18 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-15 15:37

Kategori: Kiss, Recension, Special | Recension: #5548

2 kommentarer

Hej .Jag undra när kiss nya cd kommer nästa år
kram ifrån EmilSandey Prahl.Tja

Emil Oregistrerad 2010-06-20 19:37
 

Mycket underskattad kanon live skiva! Den är helt underbar ett plus för den rockiga versionen av I Was Made For Loving You där de smäller av bomber som det vore att tredje världskrig.

Josefine Oregistrerad 2010-11-24 17:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig