dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Emilio Rojas: The Natural
The Natural (mixtape, mp3) Emilio Rojas
2010
8/10

Borde ha varit ett album

Jag är förvånad över att jag inte har sett och hört mer av Emilio Rojas. Kanske är det hans brist på charm, man får en känsla av att han är lite ohövlig och svår, som har gjort att de stora chanserna inte har kommit hans väg än.

På underbara The Natural har Emilio har fått jättefina beats från bland andra M-Phazes, DJ Static och Sean C & LV. Låtarna följer varandra fint, och de första fyra utgör en av de bästa öppningarna till en skiva jag någonsin har hört. Musiken bara rasar över en, och hade inte lugnare Only Just Begun kommit efter de fyra bomberna hade man antagligen drabbats av någon slags överdos av fenomenal hiphop.

The Natural domineras av fylliga och melodiska låtar, och Emilio leker ofta med röst och flow. Där ligger kanske hans största talang, han är fantastiskt bra och musikalisk. Han påminner om Talib Kweli lite, på grund av den tydliga New York-dialekten och stundtals kvicka rappen, men är lätt att känna igen då han har en egensinnig röst som trots en viss gällhet ligger bra i örat.

Bäst här är de två första låtarna, The Countdown och Piano Bounce. Den sistnämnda är producerad av DJ Green Lantern, som också presenterar hela mixtapet. Green Lantern gick ju i år även ihop med Styles P och styrde upp The Green Ghost Project, och jag skulle inte bli förvånad om det är många up-and-coming-rappares stora dröm att få ut sin musik med hjälp av honom.

Den enda svagheten med The Natural ligger i att Emilio i stort sett bara rappar om samma sak – hans svin till pappa och hur han kämpar med att inte bli likadan, och den tuffa kalla stad han bor i. Det är vanliga och bra ämnen att rappa om, det är nära livet och betydelsefullt, men Rojas gör det så mycket att han ibland måste låna rader från sig själv.

Slutet på mixtapet går i samma stil som början, det är alldeles perfekt. The Natural gör sig ju då särskilt bra för att lyssna på i repeat. Det här är cirkel man aldrig vill bryta.


Piano Bounce


Sympathy For The Devil


Tic Toc (Feat. DVS)

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-04-17 16:00 / Uppdaterad: 2010-04-17 16:01

Kategori: Recension | Recension: #5547

2 kommentarer

Petter släppte sin kanske bästa platta någonsin för ett litet tag sedan, men inte ett ljud om den på dagensskiva… Istället får vi en massa recensioner på mixtapesnubbar från staterna som ingen hört talas om eller vill höra talas om heller för den delen… Promoe släppte ett mixtape och ett, väldigt efterlängtat, album på svenska förra året, inget av dem recenserades. Stor släppte kanske ett av de bästa svenska mixtapesen någonsin, det recenserades inte. Nej, men bara fortsätt att ignorera vad som händer på den svenska scenen och fortsätt att skriva om Emilio Rojas.

GenderBender Oregistrerad 2010-04-19 09:01
 

[...] ROJAS Life Without Shame Förra året släppte Emilio Rojas The Natural, ett magiskt bra mixtape som har visat sig bli bättre med tiden. På Life Without Shame är det [...]

Fem nya mixtapes | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-11-21 12:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig