dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Meth, Ghost & Rae: Wu-Massacre
Wu-Massacre (album, cd) Meth, Ghost & Rae
2010
Def Jam
7/10

En ganska lagom massaker

En av årets absolut mest försnackade skivor, ända sedan den utannonserades under sommaren 2009, är utan tvekan Method Man, Raekwon och Ghostface gemensamma projekt. Något som på pappret borde betyda ett av årets bästa album. Men behöver det verkligen bli succé när klanens tre bästa rappare går ihop för gemensam sak?

Det låter som vanligt smutsigt och hiphopigt rapmässigt. Skivan sätter igång med en remake och fortsätter med souliga samplingar, där hela fem av skivans beats innehåller pitchade kvinnoröster. Då skall det sägas att skivan innehåller tolv spår varav två av dessa är mellansnack. Dessutom känns flera av beatsamplingarna igen från mer eller mindre kända hiphoplåtar. Så av den anledningen känns det inte så fräscht. Fast det var det nog ingen som förväntat sig heller.

Alla tre rapparna levererar stabilt precis som sina gäster som denna gången är Inspectah Deck, Streetlife, Sun God, Cappadonna, Trife da God och Sheek Louch. Det skall även sägas att det bara är tre av skivans spår där alla tre ”gruppmedlemmarna” är med på samtidigt. Om det beror på tidsbrist eller om de bara vill lämna varandra plats för sina soloidéer förtäljer inte historien. Även om skivan inte blir den där Wu-Tang-klassikern så håller hela skivan från början till slut, dock känns dess 30 minuter lite väl snålt. Men å andra sidan brukar alltid klanen som helhet eller solo proppa sina skivor över bristningsgränser med material.

Nu väntar man med spänning på trions sommarturné, och utan att säga för mycket så är ett Sverigebesök inte helt avlägset. Och något riktigt speciellt, särskilt om man missade Method Mans nyss genomförda spelning i Stockholm. Det snackas dessutom om att Meths nya femtealbum The Crystal Meth ska bli den klassikern som alla fans väntat på.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2010-04-09 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-09 11:35

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5531

2 kommentarer

Good writing! Skivan har jag inte hört än, men snart så.

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-04-09 01:04
 

Antagligen sämst

SA3L Oregistrerad 2010-04-09 10:39
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig