dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Aborted: Coronary Reconstruction
Coronary Reconstruction (ep, mp3) Aborted
2010
Listenable
7/10

Programförklaring

Det har hänt en hel del i Aborted-lägret sedan jag stiftade bekantskap med de belgiska kirurgmanglarna på allvar senast. Hela manskapet utom sångaren Sven de Caluwé har hunnit bytas ut och nu är den första EP:n med den nya uppsättningen här.

Jag läser mig till att de Caluwé strävat efter att hitta tillbaka till tiden kring Goremageddon: The Saw and Carnage Done. Något som passar mig som hand i handske, då det var då jag fick upp ögonen för bandet och i ärlighetens namn också var enda gången som bandet har tilltalat mig ordentligt.

För på de senare skivorna har soundet blivit en aning för sansat, om det går att tala i de termerna om dödsgrind med läkartema i bästa Carcass-anda. Men det var helt enkelt mer dynamik i stället för rens. Och det är inte att underskatta. Bara inte vad jag vill ha från Aborted.

Däremot är allt precis som jag vill ha det på Coronary Reconstruction; slakt med precision och välarrangerade låtar, precis som jag minns dem.

Fyra egenkomponerade bitar och en cover på Entombeds gamla Left Hand Path är vad som bjuds och det är en precis lagom dos till programförklaring från de Caluwé.

Blastbeatsen står som spön i backen, grissången dyker upp redan på första spåret och det är med önskvärd tydlighet solklart att de är redo att gräva ner sig i gore igen. Jag utgår från att skivtiteln är vald med omsorg.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-04-07 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-06 21:38

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5529

3 kommentarer

öhh, om manskapet är utbytt igen så är det typ andra eller tredje gången det händer i Aborted. Sven dikterar tydligen vilkoren med järnhand.
Sedan så är ju Goremageddon och Enginering the dead sjukt bra gore-döds. Kanske skulle kolla upp den här ändå…

Erik Oregistrerad 2010-04-07 09:59
 

Ja, det verkar vara Sven som styr det mesta, minst sagt, och de avhoppade verkar vara okej med det. ”Det är Svens band och han gör som han vill”, verkar vara kommentaren från dem. Tycker definitivt du ska kolla upp den.

Tomas Lundström Redaktionen 2010-04-07 10:21
 

Senaste slæppen med Aborted har varit katastrofal symaskinsdøds utan kænsla eller finess, men får væl ge denna ett førsøk!

D. Oregistrerad 2010-04-07 18:34
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig