dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Johnny Polygon: Rebel Without Applause
Rebel Without Applause (mixtape, mp3) Johnny Polygon
2010
7/10

Tiotalets roliga kille

Den inledande låten, There Go Johnny Polygon, påminner om Cool Kids, men trots att tankarna även vandrar till både Q-Tip och de glada killarna i De La Soul så är Johnny P är mest sin egen person.

Rebel Without Appluase är en trevlig lyssning, från första till sista. Johnny håller intresset vaket, och trots att det skulle behöva putsas lite på de flesta fronter är detta bland det roligaste jag har lyssnat på hittills i år. Ibland saknar Johnny lite i vad det gäller texter, eller så faller rösten i ett för monotont läge, men när han väl får till det så är det kanonbra. Hans ofta släpiga flow kompenserar faktiskt en aning ofta för de textmässiga bristerna. När det låter som att man bara lallar runt har man råd att bara lalla runt lite.

Här finns beats tagna ur old school-eran, samt mer moderna kompositioner. Alltid med en personlig twist. Ta till exempel Get There, Ass On The Flo och Smile. Tre låtar som är helt olika varandra, och allt annat.

Bästa låten får Johnny dela med Amanda Diva, som är grym i Get Right. Divan återkommer senare på Blvd Broad, en av tapets lugnaste låtar där vi får höra Johnny sjunga. Kanske skulle ett par lugna låtar till bland den studsiga hiphopen ge mixtapet en bättre balans.

Fast det som först upplevs som ettrigt visar sig sedan, i bättre hörlurar, vara mångfacetterade beats med många små härliga detaljer. Kanske är det minnet av det sköna omslaget som härjar i sinnet, men i trumgångarna och melodislingorna finns en underbar lekfullhet. Johnny följer detta bra, och visar ofta upp en skön och humoristisk personlighet.

Han är ganska kaxig, och för en gångs skull känns det ganska oförskämda språkbruk han ofta använder sig av riktigt uppfriskande.

Har du inte upptäckt Johnny Polygon än, så gör det nu. Gratis.


That’s You


The Riot Song

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-03-16 00:00 / Uppdaterad: 2010-03-15 23:23

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5500

4 kommentarer

Ryggsäck på!

Medlem 2010-03-16 00:35
 

Tänkte också det när jag såg namnet, rapkille med namn efter geometrisk figur = fjällräven.

hog Oregistrerad 2010-03-16 10:32
 

Grymt nice mixtape måste jag säga. Den mest lovande rapparen sen Wale.

kraak Oregistrerad 2010-05-10 11:33
 

[...] skrämma bort folk. Han vill i alla fall att folk ska uppmärksamma honom, och det vill jag också. Rebel Without Applause från tidigare i år är ett av årets bästa mixtapes, och den 15:e december släpper han ep:n The [...]

Fem nya mixtapes | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-11-21 12:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig