dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Electric Wire Hustle: Every Waking Hour
Every Waking Hour (album, mp3) Electric Wire Hustle
2009
PID
8/10

Soulen från andra sidan

Nej, jag är faktiskt inte privatsponsrad av nyzeeländska staten. Men vid sidan av naturliga fantasyfilmslandskap och ett och annat får finns ett så spännande och stimulerande musikklimat att artister därifrån, i vad som kan tyckas vara oproportionerligt stor utsträckning, hamnat i mitt fokus på senare tid. Efter Flight of the Conchords och Fat Freddys Drop, för att ta ett par mer kända exempel, är det dags för Electric Wire Hustle att sätta sitt avtryck.

Och vilket avtryck de gör.

Att dessutom Every Waking Hour är trion Mara TK, Taay Ninh och Myele Manzanzas fullängdsdebut gör det bara än mer imponerande. De grundar sin musik på samma soulfundament som Recloose och Fat Freddys Drop men hänger sedan också kvar vid det. Närmare bestämt i form av högklassig neosoul där de skiftningar som finns, med ett par undantag, mest handlar om subtila förändringar i stämning mer än något annat.

Ibland åt ett mer psykedeliskt håll som i Waters. I Gimme that Kinda tuggar de på med själfull torrfunk i korsvägen mellan D’Angelo och Prince, They Don’t Want är en klockren Norman Whitfield-groovig souldänga medan elektroniken får råda i suggestiva Buy Some Land, Put A House On It, Perception och knorriga This World med Georgia Anne Muldrow.

Produktionen är lika tight som infallsrik, krokar och melodier pockar på ständig uppmärksamhet och att Mara TK dessutom sensationellt nog låter som en ung Donnie Hathaway gör ju inte direkt saken sämre.

Att påstå att Electric Wire Hustles debut är lovande vore ett grovt understatement. Att kalla den smått obligatorisk om man gillar modern soul vore inte det.

David Drazdil

Publicerad: 2010-03-11 00:45 / Uppdaterad: 2010-03-11 11:05

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5493

4 kommentarer

[...] Every Waking Hour (album, mp3) Electric Wire Hustle [...]

 

Är det inte abnorma mängder mög som recenseras nu för tiden???

Möget Oregistrerad 2010-03-11 15:28
 

How Bizarre!

Ola Andersson Redaktionen 2010-03-11 19:23
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig