dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

2 december: Lars Holmberg i NEI

Med medlemmar som har förflutna karriärer i bl.a. Brick, Fireside och Breach har NEI redan ett beprövat kvalitetskapital att ta av och samtidigt allas ögon på sig. Debutalbumet New Agenda, som släpptes via National i höstas, lever upp till förväntningarna. En svensk motsvarigheten till Jesus Lizard som svänger oerhört bra. Eller, för att citera bandet själva – ”redefining the old mans rock”.

Lars Holmberg, också i The End Will Be Kicks, svarar på frågor om året som gått.

  1. Vilket är årets album?
    The Bear Quartet89, utan tvekan.
  2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
    En svart plasthäst på Debaser Slussen, ett hundögt Mew på Cirkus, ett peppat Karavan på Debaser Slussen, ett gammalt, på inget sätt negativt, Jesus Lizard på Debaser Slussen. Stämningen, banden, människorna men framförallt Monotonix på Way Out West, Efterfesten på Peace & Love (kanske inte musikrelaterat men en sjukt minnesvärd händelse), bord överbord på Rockbåten och säkert en massa annat jag inte kan minnas. Och Terra Tenebrosa!
  3. Vad ser du fram emot 2010?
    Mitt drömscenario skulle vara att vi får klart nya NEI-skivan i tid och spelar överallt, men annars ser jag fram emot The Strokes nya skiva och hoppas den på något vis lyckas toppa de briljanta föregångarna. Väntar även med spänning på allt jag inte har en aning om ska hända.

Publicerad: 2009-12-02 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-01 11:54

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig