dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

30 x Swizz Beatz: #22 Fat Joe

2009 fyller hiphopen 30 skivår. Ola och Pontus firar detta i och med att lista 30 låtar av DJ Premier och RZA, två av världens mest legendariska hiphopproducenter. Deras direkta ansvar för delar av hiphopens utveckling är enorm. Min del i firandet handlar dock om en snubbe som tycks vara mest irriterande, men som faktiskt står bakom en del moderna hiphop- och R&B-klassiker. Swizz Beatz.

Här hittar du alla delar i serien.

#22 Fat Joe w/ Mashonda LISTEN BABY (All Or Nothing, 2005)

Med Listen Baby tog Swizz Beatz en väg han inte gått alltför många gånger. Kantad av soulsamplingar, i detta fall från Marvin Gaye och Con Funk Shun. Samplingar av den typen är något Swizz borde jobba mer med, för han är bevisligen lika duktig på det som på sina klassiska hårdare beats, ofta skapade helt och hållet från honom själv.

Det blir väldigt somrigt och fint när Mashonda lägger på ett melodiskt lager till över samplingarna. Även Fat Joe visar sina kvaliteter när han rimmar och flowar mycket bra över beatet. En solklar hit, och jag är förvånad över att den inte släpptes som singel från Fat Joes 2005-platta All Or Nothing.

Lyssna på Listen Baby i Spotify.

SAMPLING
Marvin Gaye w/ Tammi Terrell AIN’T NO MOUNTAIN HIGH ENOUGH

SAMPLING
Con Funk Shun LOVE’S TRAIN

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-11-26 00:33 / Uppdaterad: 2009-11-26 00:33

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig