dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ghostface Killah: Ghostdini: The Wizard of Poetry in Emerald City
Ghostdini: The Wizard of Poetry in Emerald City (album, cd) Ghostface Killah
2009
Def Jam
7/10

Smörigt värre på den åttonde

Det känns på något vis mäktigt att lyssna på Ghostface Killah efter att själv ha varit på hans releasefest med armarna i luften för bara några dagar sedan. En kväll där jag bland annat satte personligt rekord i kötid till en spelning. 2 timmar och 45 minuter för att komma in på en gratisspelning, men som det bjöds upp till partaj på Manhattan.

Under det kanske 45minuter långa setet plockade han bland annat in Redman, Jadakiss, Kid Cudi och Large Professor som gäster på mikrofonen. Det gör han tyvärr inte på sin åttonde skiva Ghostdini: The Wizard of Poetry in Emerald City. Istället är det flertalet sångare som får stor plats, bland annat Raheem Devaughn, John Legend och Estelle. Kvinnor som män, autotone som naturliga vokalstämmor delar utrymme med mångas Wu-favorit.

Beaten är ofta mjuka och själfyllda, men trots det så rappar Ghostface med sin hårda och ljusraspiga ton som vi är vana att höra. Det är kärlekens tecken som står i fokus. Vi får av den anledningen höra rap över beats med mycket stråkar och piano. Det är romans, ibland vänligt och charmigt men ibland även med en råare och porrig ton.

Varför Ghost väljer att gå den här den här vägen är inte helt klart. Kanske vill han sälja hos en bredare publik? Man undrar också hur många gånger han kan ha med den suveräna Back Like That som albumspår. Det är i nuläget tredje gången totalt och andra gången för remixen på hans officiella släpp.

Ghost är hur man än vrider och vänder på det en grym MC som man gärna lyssnar på om och om igen. För ofta förstår man inte riktigt vad han vill ha sagt och man skiter lite i vad han säger, främst för att det låter bra. Ghostdini kommer inte skrivas in som hans bästa album i jämförelse med hans två klassiska RZA-producerade album. Men det är trots allt imponerande hur Ghostface fortsätter släppa genuina och enhetliga skivor.

Ghostface Killah med Raheem DeVaughn – Baby

Ghostface Killah – Stapleton Sex

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-10-05 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-05 14:05

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5276

2 kommentarer

Hygglig skiva, men som sagt, inget av hans större album. Jag gissar att det får max fem spelningar. 6/10.

Patrik Hamberg Redaktionen 2009-10-06 09:30
 

Personligen har jag aldrig förstått var hiphopen har att hämta hos Wu-Tang??

Cassius Clay Oregistrerad 2009-10-06 13:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig