dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Little Dragon: Machine Dreams
Machine Dreams (album, cd) Little Dragon
2009
Peacefrog/Border
8/10

Drömmer androider om elektriska får?

Yukimi Nagano.

Då var det avklarat. Kanske räcker det så? För hur jag än vrider det kommer jag tillbaka till Yukimi Nagano. Hon har en röst som är rakt igenom unik. Rakt igenom fantastisk. Jag blir glad av Yukimi Nagano. Namnet ligger så fint i munnen. Det är med inga rationella mått relevant.

Yukimi. Nagano.

Vilka de andra i Little Dragon är kommer jag förmodligen aldrig att lära mig. Jag är bara lycklig att de finns där och tappar upp ett ljudbad som Yukimi Naganos röst kan plaska runt i.

I lyckliga Looking Glass cirklar ljudbubblorna in och ut ur sången, ovilliga att tyglas busar de om uppmärksamheten i en aldrig sinande ström av infall.

Mitt första intryck av gruppens andra album, Machine Dreams, var att det med något undantag var ganska platt och enformigt. Den här gången var första intrycket långtifrån sant.

Titeln är annars ganska talande. Machine Dreams låter som en film där Yukimi Naganos röst springer runt i en retrofuturistisk science fiction-dröm i bjärta färger. Det är ett programmerat rymdäventyr med det analoga synth-80-talet i minneschipet. Helkroppsdräkter och glashjälmar.

Låt stå!
Håkan Wirenstrand spelar keyboard, Fredrik Wallin spelar bas och Erik Bodin spelar trummor.


Spår 7. Runabout


Spår 8. Swimming


Spår 11. Fortune

Patrik Hamberg

Publicerad: 2009-10-02 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-01 21:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5273

3 kommentarer

håller helt med Patrik Hamberg. jag tyckte också ”Machine dreams” verkade lite uddlös i början men den har verkligen vuxit!

Medlem 2009-10-02 09:53
 

Jag har försökt ett antal gånger, men ”Machine Dreams” vill inte riktigt ta sig, jag får nog försöka ett tag till…

Annars är Memory Tapes skiva ”Seek Magic” sjukt bra om man vill ha en elektronisk ljudbild med både tillbakablickar över axeln mot 80/90-talet och hur det låter idag.

Man kan förhandslyssna på den här:
http://pitchfork.com/reviews/albums/13451-seek-magic/

Musikidioten Oregistrerad 2009-10-02 11:57
 

här var man inte snabb… efter att dött gång efter gång varje gång Yukimi. Nagano. kommer in på gorillaz bästa empire ants http://www.youtube.com/watch?v=qzvijAIQEm4 så har jag dammat av machine dreams igen… strange beast, indeed. det är något avigt latexigt framproducerat på röstspåret. men bra. snart bäst. patrik täcker det bra i sin recension – mer scifi åt popen.

Medlem 2010-03-11 22:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig