dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pixie Carnation: Fresh Poem EP
Fresh Poem EP (ep, cd) Pixie Carnation
2009
Egenutgivet
6/10

Mer stråkar

Om man vill vara en gammal tant kan man klaga på att poporkestrarna nu för tiden inte gör riktig musik utan bara sitter och knappar på sådana där datorburkar och elektronik och skit. Om man nu är en sådan tant så kanske man uppskattar band som Pixie Carnation som gör rock med gamla hederliga stråkar. Bandet startade för mindre än ett år sedan men innan dess hade kompisarna Tobias Hellkvist och Ola Pålsson tillbringat ett år med att skriva och arrangera sånger. Sedan svängde de ihop ett sjumannaband och började spela in det som är Fresh Poems EP.

En stråkorkester börjar sakta värma upp, stretcha stråkarna och stämma upp och ur det kringlar sig ett fullfjädrat rockepos. Slamrande trummor, ooo-körer och ett uptempo. Det är riktigt bra. Pixie Carnation har jämförts med Arcade Fire. Det skulle vara att ta i men det här är sannerligen begåvat. EP:n spelades in under tre dagar i Malmö. I sina stunder blir det lite för mycket arenarock men det balanserar bara på kanten. Om man har Coldplay som en guilty pleasure är det mycket möjligt att man dessutom gillar det här. EP:n är en bra start. Nu vill jag att de flippar ur totalt, drar in hela symfoniorkestrar och gör fyratimmarsmusikaler om enhörningar.

Marie Lindström

Publicerad: 2009-09-10 00:00 / Uppdaterad: 2009-09-05 11:11

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5246

2 kommentarer

Pixies!!! 80-talets bästa band!!! Indie så det small om det!!! Sen tog den skalliga fel väg!! Som det där Bredders också gjorde???

Värdelöst!!!

Men denna nya Pixies ska kollas upp på Bengans nästa helg!!

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2009-09-10 23:47
 

Instämmer med föregående Skribent.

Hade jag förlorat svendomen under 80 eller 90 talet hade det varit till Pixies!

*Lyfter på doktorshatten och bugar*

Primal Oregistrerad 2009-09-10 23:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig