dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Amanda Blank: I Love You
I Love You (album, cd) Amanda Blank
2009
Downtown
7/10

Ganska bra ju, helt enkelt.

Lyssna

Sök efter skivan

Efter några mixtapes och ep:s har electropophiphoprapsångerskan Amanda Blank från Philadelphia, Pennsylvania i augusti i år släppt sitt debutalbum I Love You.

Det är ganska mycket hiphop, men mest electro.

I Make-Up tar electron fart allra mest, och det dröjer inte länge innan låten har förvandlats till totalt meningslösa upprepningar. Dock är inledande Make It, Take It och Something Bigger, Something Better exempel på riktigt bra electropop.

Gimme What You Got och Lemme Get Some (beatet i denna låt! Skitgrymt!) är albumets mest hiphoppiga låtar, och likaså de bästa. Amanda Blank har en avslappnad röst, så rapppen flyter på bra utan tryck. Samma sak när hon sjunger. Fast då saktas allt ner, så hon låter ännu slappare. På Shame On Me är det nästan en monoton röst vi hör över ett neonblinkande 80-tals-beat (lyssna med det inre ögat.) Kanske inte så livfullt, men heller inte dött. Det är faktiskt en väldigt bra låt, fast jämfört med Leaving You Behind där Blank myssjunger tillsammans med Lykke Li har den inte så mycket att komma med. Leaving You Behind är det närmsta ett mästerverk Amanda Blank har kommit på I Love You.

A Love Song är en väldigt rak cover på LL Cool J:s I Need Love. Det är en bra version av låten, kul att höra det hela från ett nytt perspektiv. Refrängen har Amanda Blank styrt upp till det mest utstickande på hela albumet, men annars är låten inte så jätterolig. Man har ju hört det förr…

Trots det fina sjungeriet är det klart att Blank är satt på den här jorden främst för att rappa. När hon rappar är hon coolast. Gärna ska hon rappa tillsammans med andra. Gästerna Spank Rock och Chuck Inglish ger en underbar kontrast, och nivån höjs rejält när Amanda får någon att leka med i sina låtar. Fler gästrappare hade varit välkommet.

I Love You rundas av så som den börjar. Dansant electropop, hiphop, soul, prat, rap, sång, mindre bra låtar och bättre låtar. Det är en ganska stor variation på plattan, där nästan alla bitar faktiskt passar ihop. Ett värdigt debutalbum av Phillybruden.

Första singeln från I Love You är, tyvärr, Might Like You Better. En av de tristaste låtarna.


Amanda Blank – Might Like You Better

Karin Lillbroända

Publicerad: 2009-08-29 00:00 / Uppdaterad: 2009-08-29 12:02

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5231

8 kommentarer

Trist recension, om man får vara sådan. Annars brukar jag dock gilla det du skriver.

Skulle vilja ha en recension på Oceansize nya EP som släpps om någon månad eller två. Har aldrig sett en recension av bandet inom svensk media, och då är det ändå världens bästa existerande rockband.
Om man får vara sådan.

D3 Oregistrerad 2009-08-29 01:02
 

Ska kollas upp!

Crille Oregistrerad 2009-08-29 01:48
 

En av de bättre svenska Idol deltagarna? Förutom kanske Agnes??? Men där talar vi mest utseende, Amanda är kvalitet rakt igenom!!

^_____-

Primal Oregistrerad 2009-08-29 01:55
 

Peaches light? Shake yer dicks shake yer tits!!!!

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-08-29 12:01
 

Äntligen!!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5711156.ab

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-08-29 12:04
 

Ha ha ni tvingade lilländan att skriva en skitrecension när jag skrev att James Jorkstön recensionen att ni inte håller ett löfte om att skriva dagliga recensioner! Och vilken pissrecension det blev. Ha ha!

Primal Oregistrerad 2009-08-29 12:47
 

Har hon en liten ända eller? Är inte det lite sexistiskt i dessa feministsikt PKa tider?

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-08-29 13:10
 

LIte snuskigt! 30 seconds from mars kommer sanrt, kanske dags att prepareera sig! jake gyllenhall är BRA

blagul Oregistrerad 2009-08-29 15:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig