dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gossip: Music for Men
Music for Men (album, mp3) Gossip
2009
Columbia
8/10

Kapitulation till slut

Gossips nya platta smög sig nästan på mig och landade i princip utan förvarning. Jag hade inte hört ett ord om någon ny skiva när jag snubblade över nya singeln Heavy Cross på Spotify och förstod att nu är det saker på gång. Och det är väl i ärlighetens namn på tiden. Finfina Standing in the Way of Control har ju faktiskt ett knippe år på nacken vid det här laget.

Music for Men känner man onekligen igen Gossip, inte minst tack vare Beth Dittos karaktäristiska stämma. Det alltid närvarande groovet är också intakt, men jämfört med Standing in the Way of Control är Music for Men mer elektronisk, mer dansant och inte lika punkigt skränig. Även om grunden fortfarande står stadigt i någon slags rock blandat med soul och gospel.

Det där med mindre skränigt var något som jag har hållit emot Music for Men under hela sommaren, när den har gått tämligen varm i högtalarna. Men till slut måste jag ändå kapitulera och finna mig till rätta. Music for Men är lika bra som Standing in the Way of Control. Minst.

För även om jag tycker att Beth Ditto är helt fantastisk när hon gastar så hon blir blå i Yr Mangled Heart, är det svårt att bortse från vilken samling oerhört medryckande och svängiga låtar de har samlat på Music for Men.

Med flaggskeppet Heavy Cross i täten följer Gossip upp den med dänga på dänga, och även om jag kan tycka att de upprepar sig hör och där, kommer det alltid, alltid, alltid, en refräng man kan gräva ner sig i.

Gossip må ha fått lite rundare kanter, men innehållet är fortfarande direkt skitbra.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-08-23 00:00 / Uppdaterad: 2009-08-23 18:40

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5225

7 kommentarer

grymt bra recension, tack tomas

KaptenCorona Oregistrerad 2009-08-23 06:24
 

Kass skiva.

Teo Oregistrerad 2009-08-23 08:52
 

jättebra skiva.

anna Oregistrerad 2009-08-23 09:59
 

”Gossip må ha fått lite rundare kanter”

Svårt att se hur de kan bli rundare…!

Medlem 2009-08-23 13:28
 

Ha ha ha! Jag vet! För att hon e så tjock!

Bitter Oregistrerad 2009-08-23 14:43
 

80-tals frissa!

Medlem 2009-08-23 18:18
 

Beth Ditto i all ära men musiken håller inte. Alrdig att detta är en 8:a! Möjligen 4,5…

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-08-24 08:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig