dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Slaughterhouse : Slaughterhouse
Slaughterhouse (album, cd) Slaughterhouse
2009
E1 Music
8/10

Rapslakt i takt

När det började pratas om supergruppen Slaughterhouse bestående av rapparna Crooked I, Joe Budden, Joell Ortiz and Royce Da 5’9 var hypen massiv på alla forum på Internet. Inte så konstigt kanske. För har man koll på denna kvartetts CV så är det stordåd att vänta. Och när de i vintras släppte Move On som är en 8-minuters verbal uppvisning utan refräng förstod man att något stort var på gång.

Slaughterhouse är en grupp där alla fyra rappare varit på gång eller har haft möjlighet att blåsa upp och bli stora, och har även i vissa fall haft framgångar. Men alla har haft problem med skivbolag och sina personliga konflikter. Det har till slut alltså resulterat i att man valt nya vägar för att lyckas. Ett beslut för att man hittat kemin ihop men också ett promotionellt smart drag för att pusha egna soloprojekt som finns vid sidan av.

Skivans sound är precis som det materialet som läckt innan ganska hårt och elakt. Precis som texterna som innehåller mycket onda rader, punchlines och självhävdelse. Skivan innehåller främst rock och soulsamplingar med mycket välmixade och snygga arrangemang från producenter som DJ Khali, Streetrunner och Emile. Egentligen klassisk hiphop där man kör välpolerat gata istället för smutsigt och med otroliga rimscheman och leveranser.

Royce Da 5’9 har alltid varit en grym MC som konstigt nog inte nått fram till publiken med sina senaste skivor. Joell Ortiz borde vara den rapparen som vuxit mest det senaste. Men fantastiska verser och utvecklande på de flesta plan och suverän musik som låten How To Change. Crooked I är helt fantastisk som MC och Joe Budden som ansetts vara gruppens svaga kort har ryckt upp sig ordentligt sedan Def Jam-perioden.

Fyra grymt produktiva och skicklighetsfyllda rappare slår sig ihop och det blir en av årets bästa rapskivor. Och innan debutalbumet ens var klart var nästa skiva utannonserad för 2010. Man kan med andra ord förvänta sig att bli fortsätt att bli matad med mixtapes och streetsinglar under höst och vinter.

Slaughterhouse – The One

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-08-15 00:00 / Uppdaterad: 2009-08-15 11:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5216

7 kommentarer

Joe Budden är väl snarare gruppens starkaste kort? Inte den bäste rapparen enligt mitt tycke, det är Joell, men han är ju helt gigantisk bland rapfansen på nätet nu. Känns som att han är största dragkraften, dock inte jättemycket mer än någon av de andra. Det är verkligen en supergrupp.

Måste lyssna på det här albumet snart! Något man har väntat på länge, och jag hoppas jag gillar det minst lika mycket som du.

Karin Lillbroända Redaktionen 2009-08-15 12:38
 

Å marsianernas vägnar så måste jag fråga hur man kan röka presidentiellt och hur cannabis kan vara folkvald?

Medlem 2009-08-15 13:47
 

Årets mest överhypade? Sound Off är grym, men den är jävligt ensam också. Crooked I levererar skivan igenom men Royce underpresterar jämfört med vad man är bortskämd med från hans sida. Joell är småtrist och Budden har ju faktiskt inget fantastiskt flow. Producenterna levererar inte direkt heller, inte ens en superhjälte som DJ Khalil.

Henrik Oregistrerad 2009-08-15 17:39
 

Håller med om att Joe Budden är det starka kortet i detta ”superband”. Få rappare har haft sådan hype på hiphop-forumen i USA de senaste 2-3 åren. Dock kommer han bäst till sin rätt på de egna Mood Muzik-tapesen och hans digitalt släppta soloalbum Escape Route som kom i dagarna var också bra. Jag tyckte Slaughterhouse-skivan blev OK, med tanke på att den spelades in på en vecka men det är alltid svårt att få in fyra rappare på varje låt och göra det till ett gediget album.

Matte Oregistrerad 2009-08-16 01:28
 

Grym platta, som dock kunde varit lite bättre vad gäller beatsen. Crooked I har ju varit Jonny Rödlund i tio år nu så framför allt hoppas man ju att hypen kan få honom att äntligen släppa sin solodebut som man väntat på sen -98.

Jim Profit Oregistrerad 2009-08-18 10:52
 

…cdon,ginza,megastore vakna!

Aldor Oregistrerad 2009-08-24 13:42
 

säger som aldor, vill ju fan köpa skivan

Larry Oregistrerad 2009-08-25 00:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig