dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Behemoth: Evangelion
Evangelion (album, mp3) Behemoth
2009
Nuclear Blast
7/10

Det man har kunnat ana

Med en skivbolagsflytt från Regain till Nuclear Blast i ryggen har Behemoth kunnat ta sig till en ny nivå. Och nya Evangelion borde infria förväntningarna.

Till skillnad från Behemoths frontman Adam”Nergal” Darski var jag, och är fortfarande, ganska nöjd med hur förra plattan The Apostasy tog sig ut. Jag gillade att bandet klev aningen utanför boxen i sitt låtskrivande, men fortfarande var brutala. På Evangelion tar man på ett sätt ett steg tillbaka, men går på ett sätt framåt.

Behemoth känns nämligen tryggare än någonsin på nya skivan.

Manglet är i allra högsta grad intakt, men flera av låtarna, som Ov Fire and the Void och avslutande, närmast episka, Lucifer, vittnar om ett band som har mognat i sitt uttryck. Man tar ner tempot och låter stämningarna ta plats ordentligt. Väljer att ta ett steg tillbaka och avväga när det är dags att trampa gasen i botten.

Evangelion är precis vad man har kunnat ana att Behemoth skulle kunna växa till att bli om de fick bitarna på plats. Att de sedan lyckas genomföra det är bara att gratulera till och vid sidan av Hate Eternal och Nile tillhör Behemoth toppen av modern death metal.

Tyvärr måste jag dock se sanningen i vitögat och ärligt medge att det inte räcker för mig, åtminstone inte här och nu.

För hur väl arrangerad och genomarbetad Evangelion trots allt är, saknar jag några riktiga höjdare till låtar, låtar som får albumet att lyfta ordentligt. Och kanske är det i slutändan ändå så att trygghet inte alltid är av godo.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-08-07 00:00 / Uppdaterad: 2009-08-05 16:35

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5208

4 kommentarer

Får denna skiva idag på posten, har verkligen sett fram emot den, Behemoth är ett otroligt bra band.

Micke Oregistrerad 2009-08-07 07:46
 

Får lite Dimmu Borgir-vibbar angående deras utveckling. Speciellt nu när Nuclear blast är med i bilden.

SA3L Oregistrerad 2009-08-07 10:45
 

Köpte den idag. Verkar fantastisk.

Erik Oregistrerad 2009-08-19 15:47
 

Till skillnad mot ”Demigod” så känns det som om manglet verkligen träffar på ”Evangelion”. Var det boxhandskar på Demigod så är det knogjärn på Evangelion.
SA3L: Får du Dimmu Borgir-vibbar av Behemoth så kan du omöjligt ha hört plattan.

Erik Oregistrerad 2009-08-20 13:35
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig