dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Charlie Ross: The Charlie Ross Project
The Charlie Ross Project (ep, mp3) Charlie Ross
2009
Freshselects.net
7/10

Det sitter i nacken

En av de mer ledsamma stunderna under jazzfestivalen i Stockholm förra veckan var när jag fick se en av mina gamla hjältar på darrande ben gå runt på området. Att han senare levererade en konsert vars enda förtjänst var att leverera helgens högsta volym, tja det var inte direkt roligare. Det gjorde ont i bröstet av helt andra skäl. Ja, jag syftar på Guru.

Tur då att det finns yngre förmågor som går stadigare i den gamles fotspår.

The Charlie Ross Project spelades in redan 2007, men jag hör det här frisläppta mp3-släppet först nu när det fått ett bonusspår från blivande kollegan yU.

Charlie Ross är ännu en rappare som har sin bas i den amerikanska huvudstaden, Washington DC. Han levererar gammal hederlig boom bap-hiphop och har ett flyt som inte ligger långt från Gurus glansdagar. Med andra ord, hiphop i rakt nedstigande led från Gang Starr. Det är dystert gatuljud under lampornas sken med funken i nacken och svårmod i sinnet. Hiphop för nacken och hörlurarna.

Jag har väldigt svårt att inte gilla det här. Det träffar de mest hiphopnostalgiska nerverna i min kropp samtidigt som det faktiskt känns som ny soppa på en rostig spik. Jag kommer åtminstone att hålla öronen öppna efter mer.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2009-07-28 00:00 / Uppdaterad: 2009-07-28 00:50

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5199

2 kommentarer

Charlie Caper!! Röstade på honom i Talang!! Visste att han skulle slå igenom??

Primal Oregistrerad 2009-07-28 10:22
 

RIP Guru.

Bosse Oregistrerad 2010-05-07 08:56
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig