dagensskiva.com

48 timmar

Recension

White Denim: Fits
Fits (album, cd) White Denim
2009
Full Time Hobby
6/10

Splittrat

Det svåra andra albumet – en klyscha musikvärlden dragits med sedan begreppet succédebut myntades. Fits vänder ut och in på klyschorna, tittar inte tillbaka på svunna dagar och skapar något helt nytt istället. Lika bra det.

Genombrottet förra året, Workout Holiday, var en ohelig blandning av Gang of Four-färgad garagerock, jazz, funk och acid rock. Så också här, med den stora skillnaden att Texastrion låter en uns mer fokuserad i kaoset. Motsägelsefullt? Det är det också.

Mycket på plattan kan härledas till Funkadelics sanslösa sväng, annat drar åt King Crimson (Sex Prayer) medan El Hard Attack Dcwyw har Led Zeppelins ande över sig. Själv trodde jag inte att en låt som påminner så mycket om The Doors som Mirrored and Reverse gör skulle utgöra en skivas höjdpunkt, men White Denim överbevisar mig tydligen.

Fits i allmänhet och White Denim i synnerhet sållar sig till årets rockhype med otaliga hyllningar i media, något de inte lever upp till. Den oordnade blandning de gjort till ett självändamål gör att de skjuter sig själva i foten och resultatet av det är en skiva som fullkomligt osar av mångfald i form av influenser. Och som nämnts ovan ganska mossiga sådana dessutom.

Det satsas allt på ett kort med gasen i botten, något jag brukar premiera, men här tappar de min uppmärksamhet halvvägs.

Detta är en rockskiva, en relativt bra sådan. Återstår att se om de kan övertyga mig ytterligare live när de kommer till Skandinavien i höst.

Publicerad: 2009-07-25 00:00 / Uppdaterad: 2009-07-24 17:11

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5195

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig