dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Theresa Andersson: Hummingbird, Go!
Hummingbird, Go! (album, mp3) Theresa Andersson
2009
Basin Street Records
6/10

Fotfrenesi

Jag är lite besviken. Hummingbird, Go! är inte det konceptalbum jag hade hoppats på. Jag hade hoppats på att alla låtar var lika lekfullt livesamplade i köket som youtubeklippen med Na Na Na och Birds Fly Away. Icke. Istället består skivan av välproducerade låtar som dessutom har pålägg som Theresa Andersson med största sannolikhet inte kör live. För att förstå exakt vad jag menar med allt det här är det bäst att du först kollar in henne i köket:

Hade jag fått bestämma så hade skivan varit i det lo-fi-stuk som det är i hennes videor och låtit bli all sminkning av låtarna. Jag hade dessutom gärna sett att man fick en DVD med köksinspelningar när man köpte albumet. Allt det här tillsammans hade blivit ett spännande koncept och kanske något av en liten revolution inom musikbranschen. Om inte så hade det i alla fall varit en frisk fläkt i en bransch som sett ganska likadan ut alldeles för länge.

Theresa har dock fler kvalitéer än ett grymt fotarbete och en koordinationsförmåga som man bara kan avundas. Hon har en fantastisk röst och hon vet verkligen hur en fiol ska handskas. I vissa fall skriver hon dessutom väldigt trevlig låtar. Men jag tror ändå att jag hellre hör henne live än på CD.

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-04-30 00:01 / Uppdaterad: 2009-04-30 08:12

Kategori: Recension | Recension: #5087

3 kommentarer

vadå, hon kör ju knappt något instrument live, allt är ju förinspelad. jävla studiomusiker.

Medlem 2009-04-30 00:19
 

Jag har blivit helt såld på den här skivan. För en gångs skull faller mig någonting nytt i smaken, rekommenderar den till vem som helst som inte har en alltför bergfast uppfattning om vad man gillar för typer av musik. En skiva för den som gått på djupet inom många musikstilar men som framförallt har utforskat popen. Skivan har lite av det mesta (inom popspektrat alltså) och små-snuddar enligt mej då och då vid gammal god crazyness och skönhet i klangerna som Kate Bush förr i tiden.

Niklas Oregistrerad 2009-04-30 10:26
 

Nu är den alldeles för ny för att jag ska kunna bedöma den på ett bra sätt, den känns för fräsch, för överväldigande. men i skrivandes stund så är den faktiskt en 9:a. misstänker dock att den kommer klassas som en stark 8:a om jag ger den några år. så är det alltid. allt halkar ner ett snäpp :(

Niklas Oregistrerad 2009-04-30 10:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig