dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Mars – krigsguden

mars

mars

Mars var ju, som alla vet, krigsguden i den gamla romerska mytologin och romarnas första månad. Vi har firat den här första – eller tredje – månad med bland annat Bob hund, Fever Ray och Mastodon. Mars bästa it is.

Loney, Dear Airport Surroundings (låt), Bob hund Tinnitus i hjärtat (låt) och Peter Doherty New Love Grows On Trees (låt)
När solen skämmer bort cyklister och skolkare, när uteserveringarna öppnar upp för alla längtande och lapande, när folk går man ur huse och skapar lämmeltåg till glassförsäljarna, då är det dags att lägga de mörka månadernas spelningslistor på hyllan och lyssna på det nya och goda. Jag öppnar fönstren och vädrar ut Twitter-socialiserande och bloggångest, samtidigt som grannarna bjuds på årets finaste vårtecken.
(Agnes Arpi)

Bob hund Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk (album)
Våren är i princip här och skåningarna är tillbaka med vind i håret, större maskinpark och pip i hjärtat. Äntligen!
(Pelle Sten)

Leela James Let’s Do It Again (album)
Soul med härlig stank (uttala det helst på amerikanska). Som om Betty Davis och Millie Jackson revitaliserats exakt som förut. Med ett försmädligt undantag ett rakt igenom fantastiskt standardverk.
(Patrik Hamberg)

Makthaverskan (band)
Det kan inte vara kul att vara ung och bo i Göteborg. Lyckligtvis, för i sådana fall hade band som Makthaverskan inte haft någonting att kanalisera. Svartsynt, kantig post-punk med melodier att döda (små barn) för.
(Rebecka Ahlberg)

Fever Ray (konsert)
Med nästan en rocksättning gör Karin Dreijer Andersson och hennes band
precis allt bättre live än på skivan.
(Kal Ström)

Condo Fucks The Kid with the Replaceable Head (låt)
När 2009 hotar att bli det bästa skivåret på länge och Camera Obscura, Grizzly Bear, King Creosote, The Decemberists, Great Lake Swimmers och andra tråkiga band kastar fantastiska album över mig kan jag inte ta till mig något annat än extremt enkel och korkad rock.
(Maria Gustafsson)

Julian Brandt feat. Paulina Crescentini Looks and Talent (Don’t Always Go Together) Extended Night Remix (låt)
Julian höll tidigare hus i The Paper Faces, Bobby, Kamera och Lustans Lakejer. Nu är han solo och på första singeln Looks and Talent (Don’t Always Go Together) har han sällskap av Paulina Crescentini från Daybehavior. Härlig svensk elektronisk pop. Allra bäst är remixen.
(Madelene Holm)

Hiphop på radio
Svensk radio med hiphopinslag är ingen självklarhet. Skönt då att Timbuktu och DJ Amato fortsätter att hålla det nere på Sveriges Radio. Samma sak gäller Mats Nileskär som maler på för P3 Soul. Men även nyare förmågor som Ametist på SR Metropol och göteborgsbaserade Come Clean Radio håller igång. Det känns skönt att några i FM-världen fortfarande jobbar konsekvent med bra musik oberoende av kommersiella krafter.
(Pontus Gustavsson)

Mastodon Crack the Skye (album)
Mastodon är ett otäckt bra band. Som grädden på moset så överträffar de sig själva album efter album. Att säga att Crack the Skye är mars bästa grej är alltså en underdrift som heter duga.
(Mats Guldbrand)

Saint Etienne Method of Modern Love
Mars var mycket. Mycket Pet Shop Boys. Förstås. Men trots singel- och albumsläpp och trots att Alcazar också släppte sitt Disco Defenders-album med den briljanta Pet Shop Boys-låten Baby så blev mars höjdpunkt bara Pet Shop Boys-relaterad. För när Saint Etienne klev tillbaka in på scenen igen gjorde de det med en form som jag knappt vågat hoppas på. Vemodigt, överjordiskt euroforiskt och snyggare än det mesta.
(Ola Andersson)

Social Distortion (band)
Mars månad bjöd på oerhört mycket bra skivor, men det som övertrumfar dem alla är att Världens Bästa Band kommer till Skandinavien. Äntligen, må jag tillägga. Senast de var här var över tio år sedan och om peppen på West Coast Riot och Roskilde var stor förut är den skyhög nu! Nu fattas bara att Propagandhi bokas in också.
(Jonas Appelqvist)

Tragedy på Utkanten i Malmö (kommande konsert)
Världens bäst neokängband kommer till Malmö den 4 maj och det ryktas om fler datum. Förhoppningsvis tar jag mig ner. (Tomas Lundström)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2009-04-04 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-04 03:59

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

8 kommentarer

om man vill åt melodier men inte vill döda små barn, går det lika bra med dsc-recensenter, rebecka?

Medlem 2009-04-04 02:03
 

Det vet jag ingenting om. Jag dödar bara barn.

Rebecka Ahlberg Redaktionen 2009-04-04 08:10
 

Hur kan ni inte nämna The Decembeists – The Hazards of Love! Någon?

Medlem 2009-04-04 10:37
 

Läs en gång till.

Medlem 2009-04-04 11:11
 

doh. My bad.

Medlem 2009-04-04 11:46
 

Jag håller med om att den är en av mars (årets) bästa. Skulle gärna se dem på scen med denna skivan. Vad jag har hört kör de skivan i sin helhet och sedan ett lite längre extranummer med gamla klassiker.

Medlem 2009-04-04 12:38
 

Crack The Skye är farligt bra.

Medlem 2009-04-04 15:15
 

CC: Agreed. Hoppas på ett oväntat WoW uppträdande i sommar (kan bli svårt med tanke på deras pågående NA-turné..)

Medlem 2009-04-04 17:59
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig