dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dee Rangers: Upside Down
Upside Down (singel, 7”) Dee Rangers
2009
Bootleg Booze Records
6/10

Lyckat tilltag

Det här var riktigt bra. Synd att det inte är gammalt.

Citatet ovan kommer från en kompis som gillar allt Motown hasplade ur sig när det begav sig i allmänhet och från tjejgrupperna i synnerhet, som hörde Pipettes Pull Shapes på en förfest. Och jag kan tänka mig att han skulle kunna säga samma sak om Dee Rangers.

Dee Rangers bägge spår på den här sjutummaren, en egen bit och en cover på för mig okända 4PK:s Down and Out, är sprungna ur 60-talets popiga garagescen och kan väl tack vare sin skramliga framtoning även räknas som punk om man med det menar just skramlet, men knappast annars.

Låtarna som sådana är två bagateller i mina öron, men desto trevligare är sättet de levereras på och det förhöjer intrycket. Upside Down är nämligen första sjuan ut i utmärkta skivbolaget Bootleg Booze Records nya singelserie vid namn Jukebox Series. Två låtar utgivna på en sjutummare, levererat i en standardsleeve, med jukeboxhål i mitten av skivan. Retro som fan, men trevligt av precis samma anledning.

Ny musik som låter gammal kan alltid ifrågasättas av framstegsivrarna, på samma sätt som retronördarna ifrågasätter varför man ska lyssna på nytt när det finns så mycket gammalt och framför allt varför man ska spela in något nytt som låter gammalt.

Skitsamma, säger jag. Jag gillar en schysst bit när det är en schysst bit. Och det är det på Upside Down. Inget som förändrar min värld, men som definitivt har sin charm och förgyller tillvaron i knappt tre minuter på vinylsida. Och det räcker i bland.

Tomas Lundström

Publicerad: 2009-03-22 00:00 / Uppdaterad: 2009-03-20 13:57

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5020

7 kommentarer

Sjuor ska vara Jamaicanska raggasinglar ellor Factorysinglar med Joy Division eller kanske Franke!! Allt annat är menlöst!!

Peterok Oregistrerad 2009-03-22 00:03
 

Den 25:e kommer den äntligen!

Crack the skye

Med all sannolikhet em 10/10 :)

Mr L Oregistrerad 2009-03-22 00:06
 

Verkar bra, detta ska kollas omedelbums!

Medlem 2009-03-22 00:15
 

Resensera nya Therapy? !!! Nittiotals gudarna är tebax!!! I Storform!!!

Primal Oregistrerad 2009-03-22 15:43
 

Diane är 90-talets bästa låt! Någon som håller med?

Peterok Oregistrerad 2009-03-22 16:24
 

Peterok

:D näe :|

Men jag minns att det rann ner en och annan bärs till tonerna av troublegum..

Mr L Oregistrerad 2009-03-22 21:03
 

Möjligen var ”Diane” 80-talets bästa låt, när Hüsker Dü gjorde originalet..

Geant Hart Oregistrerad 2009-03-23 01:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig