dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

9 december: David Johansson i Kongh

David Johansson spelar gitarr och sjunger i småländska doom/sludge-kombon Kongh. Under 2008 släppte de två split-ep:s med Ocean Chief respektive Witch-Lord. Under hösten har de skrivit låtar till sin andra platta Shadows of the Shapeless, som ska spelas in i början av 2009. Debuten Counting Heartbeats släpptes 2007.

 1. Vilket är årets album?
  Tycker faktiskt 2008 har varit hyfsat snålt med bra skivor om man jämför med hur 2007 var och hur 2009 kommer att bli. Med det sagt får nog guldet gå till Meanderthal med Torche. Drivigt, riffigt och blytungt – genialiskt sammangjutet med übercatchiga popmelodier. Bra musik som t.o.m. din morsa kan gilla!
 2. Vad kommer du att minnas från musikåret 2008?
  Mest drastiska som hänt är nog att The Hellacopters lade ner.
 3. Vad ser du fram emot 2009?
  Nyligen återförenade doomtrion YOB kommer släppa sitt första album på fyra år och det är utan tvekan min största pepp inför 2009. Dock tätt följda av syntbaserade horrorprog-fenomenet Zombi. Ska också bli spännande att se vad Mastodon har att komma med i dessa dagar. Har även höga förväntningar på några svenska gäng, till exempel Switchblade och Ocean Chief.

  Dessutom ska Sleep återförenas för ett festivalgig i England i maj. Undertecknad lär missa det på grund av turné men ”vi ska bara göra en spelning och sen inget mer” brukar ju betyda typ ”ny fullängdare och världsturné”. Hoppas på ett par till spelningar åtminstone.


Kongh Pushed Beyond (live i Nürnberg)

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-12-09 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-08 23:01

Kategori: Julkalendern

4 kommentarer

Satyricons senaste är såklart årets skiva, och sen Ofermod.
http://satansmusik.blogg.se/

SA3L Oregistrerad 2008-12-09 00:05
 

Sleep? Herrejävlar.

Alltså… Sleep. Herrejävlar!

Medlem 2008-12-09 16:22
 

Ett gäng av årets bästa plattor utan inbördes ranking:
Lifelover – Konkurs
Leviathan – Massive conspiracy against all life
Ofermod – Tiamtu
Hate Eternal – Fury and flames
Tiamat – Amanethes
Cult of Luna – Eternal kingdom

Erik Oregistrerad 2008-12-09 20:03
 

Damn, glömde:
Blodsrit – Hinterland
Svartsyn – Timeless Reign

Erik Oregistrerad 2008-12-09 21:44
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig