dagensskiva.com

48 timmar

Recension

No Fun At All: Low Rider
Low Rider (album, cd) No Fun At All
2008
Beat 'Em Down/Sound Pollution
4/10

Det VAR bättre förr

1994. Satanic Surfers, Millencolin och No Fun At All. Tre combos som skulle komma att bli förgrundsaktörer i en punkscen som sneglade över Atlanten där dinosaurier som Bad Religion och NOFX särskådades, en scen som fick den illasittande stämpeln skatepunk. Trions förstnämnda utvecklades mot den mer politiska banan fram till uppbrottet 2007, där det bl.a. ynglade av till hardcorepunkiga Sista Sekunden. Örebros stoltheter har tagit sin rock till en nivå där epitetet skatepunk ligger undanskuffat, långt bak i tiden. No Fun At All är, 2008, kvar på samma plats och är det faktiskt med den äran.

24 sekunder in på öppningsspåret Mine My Mind står tre saker klara. Det är, fortfarande, ingen revolutionerande punkrock Fagersta-sönerna bjuder på. Low Rider skulle kunna vara inspelad i samma veva som 1995 års Out of Bounds med snarlik ljudbild och låtskrivande. Bandet är, ändock, ledande i genren och tar täten i svenska annars så screamo-/emobeklädda punkscenen av idag.

Siktet är ständigt inställt på Amerika och det är framför allt Pennywise och Descendents jag urskiljer hos No Fun At All. Med smittande melodier som huvudsaklig krydda kommer de relativt långt, men det är tyvärr så uppenbart ooriginellt att det är svårt att bortse från höjdpunkterna.

För höjdpunkter finns det, om än i små doser. Första singeln ut, Reckless (I Don’t Wanna) är en poppig pärla som skulle kunna generera nya lyssnare, The Beautiful Sound har en tyngre ljudbild och approach som passar bandet bra och Pennywise-stölden till trots är Never Ending Stream en låt jag anar att Fletcher Dragge velat skriva själv.

I övrigt känns Low Rider trött och halvhjärtad, en skiva som spelats in på rutin. Och rutin är något bandet besitter. Det är bara beklagligt när det blir något att luta sig tillbaka mot. Jag saknar glöden som genomsyrade No Straight Angles. När den släpptes? 1994.

Publicerad: 2008-12-07 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-07 10:46

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4874

10 kommentarer

är det du som är ex-shaktar eller är det den andra på redaktionen?

Medlem 2008-12-07 00:14
 

åå nej denna skivan är så mycket bättre faktiskt, deras ljudbild håller fortfarande väldigt hög klass än idag

Medlem 2008-12-07 09:21
 

Och så här tyckte bandet själva för en tid sedan när de reflekterade över släppet och sin tid som band: http://www.joyzine.se/?p=2963

Medlem 2008-12-07 10:02
 

”screamo-/emobeklädda punkscenen av idag.”

Funkar det här? Av:et är väl lite väl svengelskt?

imperium Oregistrerad 2008-12-07 11:43
 

Inte alls. Det fungerar utmärkt även på svenska.

Freddan Oregistrerad 2008-12-07 13:37
 

Vad menas med ”svenska annars så screamo-/emobeklädda punkscenen”??

Svensk punk har väl aldrig stått starkare internationellt med band som The Bones, The Accidents, Blisterhead m.fl?

Och det är fan inga emoband…

Molle Oregistrerad 2008-12-10 14:04
 

Screamo/emo är en ganska död företeelse som mest är en slags klädesgrej. Jag kan nämna mindre än fem svenska akter inom genren som faktiskt släppts på bolag, sen ca runt 2003 när hur många som helst spelade skrikemo men kallade det för ”[nånting]-hardcore” istället.
Nej den stora grejen inom svensk punk just nu är att se ut som en crustare men vara opolitisk. :)

Namn Måste Anges Oregistrerad 2008-12-11 18:29
 

”är kvar som…” menar jag

Namn Måste Anges Oregistrerad 2008-12-11 18:30
 

Intressant hur KUNNIGA recensenter sverige över ÄLSKAR att stämpla bands musik som ”trött och halvhjärtat”.

Synd att inte folk är bättre än så.

Värst av alla är slavarna som vägrar skaffa sig egen åsikt utan suger på det som dessa kunniga recensenter ”vet”!

Ursäkta för att det blir klagomur över det hela…
men skaffa er (jag ber er) en egen åsikt innan ni förlorar allt ni väl har kvar.

Gottepojken Oregistrerad 2009-03-18 00:05
 

Jävligt bra skiva så det så. Det originella som NFAA besitter är precis som Bad religion att det behåller sin stil över åren men fortsätter att producera bra låtar. Hjulet behöver inte uppfinnas varje gång någon släpper en platta. Bara det låter bra..

Arne Oregistrerad 2011-06-03 20:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig