dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Soliga november

November 2008

Foto: Jenny Lindelöf

 • The (International) Noise Conspiracy The Cross
  of My Calling
  (album)
  Har alltid tyckt att bandet är lite ojämnt och lojt på skiva, men betydligt bättre live. Så tycker säkert flera och nu är det hög tid för oss att omrevidera. Det här albumet är riktigt bra från början till slut. En enda lång njutning till och med. (Mats Guldbrand)
 • Emerald Park For Tomorrow (album)
  Jag har inte lyssnat på särskilt mycket musik i november, men några guldkorn har kunnat vaskas fram i tystnaden. Som malmöbandet Emerald Park. Kanske har de gett mig den pop som jag väntat på. (Madelene Holm)
 • Samuraj Cities Washed Up (låt)
  Ny låt som bådar gott inför kommande albumet Mixed Up Record Collections. Är det någonstans i närheten av debutens kvalitet så kan 2009 mycket väl tillhöra Samuraj Cities. (Jonas Appelqvist)
 • Damn! Let’s Zoom In (album)
  Trean inte bara kom, den svarade också mot högt ställda förväntningar. En av årets fem allra bästa skivor. Funken kommer från Lund. (Patrik Hamberg)
 • Ladyhawke Back of the Van (Van She Tech Turbo Fire Engine Remix) (låt)
  Så basic, men så bra. Som ett klot av katter (se Ladyhawkes myspace för referens) som drar med sig allt i sin väg. Van She! Van She! (Martina Nordman)
 • Annie Two of Hearts (låt)
  Kan förstås inte riktigt mäta sig med det klassiska hi-nrg/freestyle-originalet, men när Norges mesta tuggummi med Richard X hjälp tar sig an Stacey Q:s låt blir det en spagatresa mellan gammelskoleelectro och freestyle som inte behöver skämmas för sig.
  Där Annies förra singel I Know UR Girlfriend Hates Me kändes som en trött besvikelse är Two of Hearts grovkornigt dansgolvsstudsande i bästa kulör. Hade ju egentligen velat lista Skatebårds åtta och en halv minut långa version, men tänkte chocka Kal och Madelene med en normallång låt. (Ola Andersson)
 • Empire of the Sun Walking on a Dream (låt)

  Dessa två australiensare har livat upp november med sin blipbloppiga popsång som får en att flyta upp i en regnbågsfärgad himmel. Så här hade Scissor Sisters låtit om de inte hade varit så skit. (Marie Lindström)

 • Ossler Elvis på institutionerna (låt)

  Alla låtar när någon sjunger om Elvis är bra. (Kal Ström)

 • Isobel Campbell & Mark Lanegan Keep Me in Mind Sweetheart (ep)
  Det uppstod en lokal Blur/Graham Coxon/Damon Albarns-alla-projekt-revival, som kom från ingenstans och tog över hela månaden. Mellan vändorna i Love Travels at Illegal Speeds och 13 var det Isobel Campbells och Mark Lanegans EP som höll mig sällskap som ett paraply i regnet. Det är på ett sätt så enkelt, på samma gång det mest fascinerande jag hört i höst. (Maria Gustafsson)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2008-12-06 00:00 / Uppdaterad: 2008-12-06 20:29

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning, Podradio

11 kommentarer

Många bra platter där! Men same perspektivet lyser med sin frånvaro igen! Mångfald är bra, redaktionen! Rör inte min ren!

erimos Oregistrerad 2008-12-06 00:27
 

Nä, inte alls.

http://satansmusik.blogg.se

SA3L Oregistrerad 2008-12-06 00:41
 

Kan man verkligen ta en dödsmetallblogg som länkar till Allers och MåBra på allvar?

Medlem 2008-12-06 01:19
 

lägg av fan,,,,
dödsmetsll finns inte

AndersT Medlem 2008-12-06 02:37
 

Osslers skiva är så jävla bra! Den tvingade mig att skriva om historien om 2008. Tvingade mig att skriva om historien om mig själv.

Medlem 2008-12-06 03:59
 

skitbra rockmånad!!!!

arg skåning Oregistrerad 2008-12-06 09:36
 

Ingen autotunad musik? = världelöst!!

Peterok Oregistrerad 2008-12-06 16:57
 

För övrigt heter Osslers låt, Elvis på institutionen och inget annat.

Medlem 2008-12-07 21:30
 

Ladyhawke-remixen var ju ungefär hur bra som helst. Har aldrig riktigt brytt mig om att kolla in Ladyhawke, men får väl ta och ändra på det nu. Åtminstone ta mig en remixupptäcktsfärd.

Ola Andersson Redaktionen 2008-12-08 00:30
 

Ola är rubriksättare på Aftonbladet?

Fredrik Wennberg Medlem 2008-12-08 14:49
 

Tycker att Empire of the Sun har knixat ihop en debutplatta som lyser upp det mesta för tillfället, och förhoppningsvis lång tid framåt.

Känns för övrigt oerhört bittert att Van She ställde in sin spelning i Sthlm.

Hanna Oregistrerad 2008-12-08 23:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig