dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Wendy McNeill: A Dreamers Guide to Hardcore Living
A Dreamers Guide to Hardcore Living (album, cd) Wendy McNeill
2008
Alberta Foundation for the Arts
6/10

Ett stilla yl

Lyssna

Sök efter skivan

Wendy McNeill är en kanadensisk folksångerska som bosatt sig i Sverige. Eller är det kanske för smalt att kalla henne folksångerska?
Hennes musik rör sig mellan någon slags balkantradition och den ensamma vildmarken som den ylande prärievarg på omslaget representerar.

Wendy McNeill bor numera i Solna och har hittat framgångar i Norden då hennes förra album The Wonder Show blev hyllat och hon åkte på turné med Ane Brun. Listan på musikerfans är lång.

Hon är absolut en individuell musikmakare, stilen kallar hon själv folk noir. A Dreamers Guide to Hardcore Living öppnar väldigt starkt med tre mycket bra spår. Jag fullkomligt älskar Building a Castle, delvis för att det påminner starkt om Lisa Germano.

Wendy McNeill tillhör en generation av fantastiska kvinnliga musiker som går sin egen väg och behållningen av A Dreamers Guide to Hardcore Living är god. Man uppslukas av en bild av en sagovärld som är både läskig och välkomnande. Mot slutet blir det lite väl mycket ompaompapa-dragspel men det är sånt man får leva med.

Marie Lindström

Publicerad: 2008-11-03 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-03 09:02

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4836

2 kommentarer

Bra skiva. Fantastisk artist. Live är hon ett fenomen!
Förrförra skivan Such a Common Bird är nog trots allt den bästa vägen in för den som vill börja lyssna på Wendy.
Förlösande för övrigt med en recension som inte namedroppar Regina Spektor som referens. Oopps, så gjorde ju jag det i stället ;-)

Medlem 2008-11-03 08:56
 

SATYRICON!

SA3L Oregistrerad 2008-11-03 22:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig