dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kaskade: Strobelite Seduction
Strobelite Seduction (album, mp3) Kaskade
2008
Ultra Records
7/10

Kaskaderande stilmall

Det vore fel att beskylla Kaskade för att tänja på sina egna musikaliska gränser vid varje nytt släpp. Tvärtom har Kaskade, med Ryan Raddon i spetsen, snarast varit väldigt konsekventa i att ge musikvärlden sin egen patenterade klubbdjupa mjukishouse – mellan cocktailglas, välpolerade dansgolv och sandiga soluppgångar. Oavsett om det handlat om att remixa andras grejer, houseifiera Talking Heads eller att skapa musik efter helt eget huvud.

Skittråkigt, tycker säkert vissa. Underbart, säger jag.

Sedan början av 2000-talet har Kaskade spottat ur sig fyra album, en samling, några mixskivor och en hel hög tolvor och ep-skivor. Även om det kanske svajat lite ibland har ”Kaskade” varit en stabil kvalitetsstämpel – som artist såväl som remixare.

Strobelite Seduction, det femte albumet i ordningen, är inget trendbrott. Varken kvalitetsmässigt eller ljudlandskapsmässigt. Och som vanligt lyckas Kaskade locka ombord sångerskor som gör det där lilla extra. Precis som vanligt är det inte de stora gospeldivorna vi pratar om här, istället är det de med svalt, nästan viskande sångerskor. Vemodigt och förföriskt på samma gång, skräddarsydda för Kaskades melodiska, mjuka och klubbdjupa sound. Den här gången med de bekanta Kaskade-namnen Haley Gibby, Becky Williams och Sunsun. Dessutom gästar de ännu mer välbekanta Tamra Keenan och Latrice Barnett.

Med den här uppställningen borde det vara svårt att misslyckas. Och sin vana trogen blir det förstås ett stabilt Kaskade-album ännu en gång.

De stora anledningarna att upptäcka Strobelite Seduction är framförallt de fyra spåren Move for You, Back on You, One Heart och Angel on My Shoulder. Här är ungefär allt som är så bra med Kaskade i ett koncentrat. Deadmau5-samarbetet Move for Me med Haley Gibbys stämma svävande högt ovanför, Tamra Keenan är precis så bra som vanligt i Angel on My Shoulder, Sunsun paljettplatådansar sig genom den bubblande discostänkaren Back on You och Becky Williams förgyller One Heart till något som faktiskt för tankarna till Here I Am (Tamra Keenans samarbete med David Morales).

Väljer du dessutom att köpa Strobelite Seduction via iTunes får du dessutom med Adam K:s & Sohas enastående remix av 4AM.

Sedan finns det tyvärr låtar som inte är i närheten av de här. Pose och I’ll Never Dream blir för baktunga i sitt dun-da-dun-da-tramp, där de trista rytmerna slår sönder det som ligger ovanpå. I Remember är i sig egentligen inte dålig, men den är så mycket en Move for Me-kopia, fast inte lika bra, att det blir lite irriterande.

Strobelite Seduction är inte Kaskades bästa fullängdare så här långt. Det kanske till och med är så att det är en av de svagare på det hela taget. Men när vi pratar om Kaskade är lägstanivån så hög att det egentligen inte spelar någon roll.

Strobelite Seduction är sommarkvällshouse som räcker långt in i höst.

Ola Andersson

Publicerad: 2008-09-01 19:00 / Uppdaterad: 2008-09-01 19:00

Kategori: Recension | Recension: #4727

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig