dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Abe Vigoda: Skeleton
Skeleton (album, cd) Abe Vigoda
2008
Bella Union/Bonnier Amigo
6/10

Dom kallar det tropisk punk

I det senaste numret av The Fader (nummer 55 om du läser senare) handlar en av huvudartiklarna om Abe Vigoda. Jag har som vanligt inte läst texten, bara tittat på bilderna. För det är verkligen bilderna som gör att jag fortsätter prenumerera på pdf-The Fader (och kanske för att det är gratis). The Faders fotografer är grymma och här är det Todd Cole som tagit bilder som berättar om ett band som spelar avig rock i en soldränkt del av USA (Los Angeles är platsen, The Smell är scenen förstår jag när jag läser på).

Mats tyckte att ”[d]et luktar skitnödig DIY-mentalitet om Abe Vigoda” när han presenterade dem. Och visst det stämmer väl. Om det sen är en obehaglig eller behaglig stank är mest en fråga om tycke och smak. Även om jag tycker att det är lika roligt varje gång black metal-Mats skriver just sånt och menar att det skulle vara något dåligt.

Abe Vigoda levererar tydligt amerikansk störig rock som är sprungen ur no wave. Att placera dem i Kalifornien skulle jag klara om så någon väckte mig mitt i natten, spelade 30 sekunder och bad mig peka ut deras hemvist på en karta. Det är mycket på en gång, fokus på rytmerna. Ett sockervaddslager av söta popmelodier ligger som ett fluffigt moln på toppen. Abe Vigoda är kanske inte lika snårigt härliga som Animal Collective, men i mina öron låter det riktigt trevligt och jag skulle med glädje se dem live.


Fader TV Abe Vigoda At Schnipper’s Apartment

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-08-24 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-23 22:40

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4713

5 kommentarer

Den riktige Abe Vigoda.

Medlem 2008-08-24 01:33
 

Oops. http://www.imdb.com/name/nm0001820/

Medlem 2008-08-24 01:34
 

Albumet innehåller en hel del riktigt bra låtar.

Gorillan Oregistrerad 2008-08-24 10:10
 

Klart det är dåligt. Det hörs ju i klippet.

Medlem 2008-08-24 11:22
 

köpte inte disney black metal och la ner det??

haakon Oregistrerad 2008-08-24 23:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig