dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Julis bästa

Juli 2008

Foto: Fifi Nylander

I det såsiga, hjärndöda överhettningstillstånd som genereras av julivärmeböljan är man sällan kapabel att formulera sig intelligent om sinnesintryck, musik inkluderat. Men dagensskivaredaktionen lyckas suprahumant nog ändå och här är julis bästa.

Midlife Crisis Raggare (låt)
Inget är så härligt som lite hederlig raggar-bashing. Här är det all star-bandet Midlife Crisis som har plockat upp en gammal punkdänga av P.F. Commando och gett den en ny vitalitet.
(Mats Guldbrand)

Judas Priest (konsert, Roskildefestivalen)
När den uråldrige, Gandalf-liknande Rob Halford äntrar Orange-scenen på Roskildefestivalen slår en gammal tonårsdröm in. Youv’e got another thing coming går rakt in i mitt festivalöverhettade inre och hela låtarsenalen är en mer berusande upplevelse än den äckliga danska ölen.
(Isabelle Ståhl)

Ratatat Mirando från albumet LP3
Instumentalt eller elektro eller vad man vill kalla det, det svänger!
(Marie Lindström)

Division of Laura Lee Violence is Timeless (album, förhandsex.)
Det är inte ofta en skiva är lika emotsedd som denna, den tredje i ordningen för Göteborgs bästa band. Jag vill påstå att de, med nytt bolag i ryggen, ger ut bästa skivan i deras backkatalog vilket är en bedrift i sig med tanke på styrkan i bandets tidigare skivor, Black City och Das Not Compute. Tror ni mig inte? Lyssna då på Central Park, första singeln ut och tillgänglig för gratis nedladdning här på dagensskiva.com fr.o.m. 8 augusti tack vare I Made This!
(Jonas Appelqvist)

Qwel & Kip Killagain The New Wine (Album)
Förmodligen Qwels tredje bästa skiva i karriären. Saknar lite av lidande konstnären som man fått ta del av på tidigare skivor. Men i övrigt är lika rim och struktursjuk rappare som vanligt. Chicago har med andra ord betydligt mer att bjuda på än Common, Kanye West och Lupe Fiasco. Är man ute efter lättillgänglighet är kanske Qwel inte det ultimata. Men ge det tid och du kommer bli frälst. Och då gör det inte så mycket att det rappas en del om Jesus och Bibeln.
(Pontus Gustafsson)

John Legend feat. André 3000 Green Light
Första singeln från John Legends kommande album Evolver är avsedd för dansgolv. Samarbetet med André 3000 låter annorlunda från allt han tidigare gjort, mer kommersiellt och med en produktion som påminner om både Snoop Dogg s sentida discoförsök och Outkasts SpeakerBoxx/The Love Below. Frågan är om publiken som gillade förra skivan, såsiga Once Again, är trogna nog för att uppskatta den oväntade riktning Legend tagit.
(Agnes Arpi)

Coldplay Lost (låt)
I en, trots AC, varm bil i ett soligt västkustlandskap tryckte jag på repeat, repeat, repeat. Tredje spåret på Coldplays senaste album är bättre än bäst.
(Madelene Holm)

The Presets This Boy’s In Love (låt)
Ska man vara petig är det jag gjort i sommar egentligen att gå tillbaka till mina rötter och lyssna hälsosamt mycket på The Cure. Men har jag varit sugen på något annat har det varit det här.
(Martina Nordman)

Tystnaden och vad den gör med mig (semester)
Det som alltid fascinerar mig mest när jag har semester är vad som händer i mina öron när jag inte hör någonting där. En av semesterveckorna tillbringades i Skåne nästan helt utan musikaliska influenser. Jag lyssnade inte på medhavd musik och jag hörde knappt någon någon annan stans i från. Och det händer något märkligt när jag varit utan musik ett tag. Min hjärna spelar alldeles själv. Den spelar The Beatles, gammal heavy metal, traditionella folkvisor och annat som spelats in i min hjärnbark under åren som förflutit. Det är fascinerande, härligt och nästan värt avsaknaden av musik i perioder. Det blir så rent liksom. Som om öronen tvättas rena och de raraste melodierna från minnet bubblar upp till ytan (det förklarar kanske inte riktigt heavy metal, men där skyller jag på Chuck Klosterman).
(Kal Ström)

Saul Williams (konsert, Arvikafestivalen)
Det enda jag kände att jag verkligen behövde se motsvarade mina högt ställda förväntningar. Sagolikt intensivt larm.
(Patrik Hamberg)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2008-08-02 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-06 11:38

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

6 kommentarer

Raggare is a bunch of motherfuckers av Rude Kids, RAGGARBASHING INC !!!!!!!!

Medlem 2008-08-02 09:05
 

You go, Patrik

Fredrik Oregistrerad 2008-08-02 14:09
 

Welanders juli-låt då?

Dolph Oregistrerad 2008-08-02 18:47
 

Har inte Ola lyssnat på något?

Moonbat Medlem 2008-08-03 07:19
 

Dolph: FW fick ju sin ”Racing in the street” på Springsteens konsert i Oslo. Efter månader av hype kring den lär det nog vara svaret på din fråga. Och i och med att hotet i form av Millencolins nya singel kom redan i juni tror jag saken är biff!

Medlem 2008-08-03 09:08
 

Moonbat: Har haft semester. Snart igång igen.

Ola Andersson Redaktionen 2008-08-03 12:36
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig