dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Al Green: Lay It Down
Lay It Down (album, mp3) Al Green
2008
Blue Note
8/10

Soulstrålande

Till slut hade ?uestlove pratat tillräckligt högt och mycket om att han skulle vilja spela in ett album med Al Green tillsammans med James Poyser för att budskapet skulle nå öronen på Blue Note-bossarna. Med sig in i studion har de hornen från The Dap-Kings.

Lay It Down är ett supernostalgiskt retrosoulstycke. Falsetten i Al Greens röst låter förvisso inte riktigt lika knivskarp som förr, men bortsett från det och gästartister som Anthony Hamilton, John Legend och Corinne Bailey Rae skulle det vara lätt att göra misstaget att datera musiken till slutet av 70-talet.

Tack och lov har ?uestlove och Poyser lyckats med mer än att försiktigt knuffa ett magiskt sound till samtiden. De har dessutom skrivit en rad grymma låtar som står sig utmärkt i jämförelsen med Al Greens storhetstid. Det är supersnyggt långsamt soulskensgroove som får mig att dansa på platsen, sluta ögonen, klappa i händerna och sjunga med.

Lay It Down är en kyrka.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-07-01 20:44 / Uppdaterad: 2008-07-01 20:44

Kategori: Recension | Recension: #4655

7 kommentarer

En kyrka?

Jag vill som vanligt gilla men tycker det är lika halvdant som allt annat han gjort i modern tid. B.

Gräset Oregistrerad 2008-07-02 04:04
 

Jag tycker att det här är så otroligt mycket bättre än de två föregående (som jag aldrig riktigt gillade). Men så kanske jag är lite för mycket ?uest/Poyser-fanboy för mitt eget bästa också.

Patrik Hamberg Redaktionen 2008-07-02 09:29
 

[...] RelateratAl Green Lay It Down (2)Nas Illmatic (16)Erykah Badu New Amerykah Part One (4th World War) (6)The Roots Home Grown! The Beginner’s Guide to The Roots Volume One and Two (9)Okayplayer True Notes vol. 1 (15) [...]

8 december: Yarah Bravo | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-12-08 00:01
 

[...] Jackie och Veronica Maggio, undergroundfavoriterna Jamie Lidell och The Bamboos och åldermän som Al Green och till och med den geriatriska tjuren Tom Jones, vars 24 Hours måste vara det vettigaste han [...]

 

[...] Al Green Lay It Down [...]

Bäst och mest 2008 | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-01-03 13:59
 

[...] – s/t (Torontoduon gjorde en jävligt bra skiva och en hel del bra remixar under årets gång) 9. Al Green – Lay it down (Jävligt soft och mysig soul av Al Green som gjorde ett besök i Stockholm i år) 8. Vampire [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig