dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Queen of Hard Rock: My Web Camera
My Web Camera (singel, cd) The Queen of Hard Rock
2008
Inget
7/10

Riot-feministisk hårdrock

Jag älskar banbrytande synvinklar på feminism, jag älskar kvinnliga sångerskor och jag älskar hårdrock. Vad som damp ned i brevlådan häromagen var något så exceptionellt som en lyckad kombination av alla dessa element.

Operasångerskan Alexandra Eisenstein agerade förut sångerska i mansdominerade metalband men tröttnade på att vara änglalikt kuttersmycke framför de manglande bandmedlemmarna. Hon hyste samtidigt stort hat mot att unga tjejer anser sig trivas med att exploatera sin sexualitet när de i själva verket är offer för patriarkatet. Hon började därför göra feministisk hårdrock solo och skrev en låt som handlade om hora och madonna-kulturen och förtrycket av unga tjejer. Resultatet, My web camera, är en snygg, välproducerad historia som låter som en hybrid av många influenser. Det är melodisk, riffig rock’n’roll med ett sound som påminner om System of a Down, aningen brittisk heavy metal och Foo Fighters fast med mer tyngd i botten. Refrängen är hittig och budskapet går rakt in i mig. Alexandras röst är fantastisk, den låter skönt cynisk och är stundvis snarlik Madonnas.

Det ett ovanligt intelligent initiativ att kombinera hårdrock med feminism på det här sättet, och det har tidigare visat sig vara väldigt lyckat. Se till exempel på Crucified Barbara. The Queen of Hard Rock är kanske ett ganska ambitiöst namn, men med fler verk av den här klassen tror jag att det kan stämma in rätt väl med verkligheten om ett tag. Både hjärna och rock’n’roll.

Publicerad: 2008-06-26 00:00 / Uppdaterad: 2008-06-26 09:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4648

5 kommentarer

lol

rabe Oregistrerad 2008-06-26 02:40
 

Bra tanke, helt fel innehåll.

Medlem 2008-06-26 08:08
 

varför nämns inte drain?
inget svenskt tjejband har gjort mer för sverige.
genom att ge sig till toni lommi visade maria sjöholm att även svenska flickor kan.

Medlem 2008-06-26 08:44
 

här har vi en färsk bild på drains trummis, appropå hora/madonna-temat i dagens recension:
http://a375.ac-images.myspacecdn.com/images01/127/m_8f985eed007583bfdb6f1a58d0f31fbe.png

Medlem 2008-06-26 08:54
 

Anal e lika ”smart” som vanligt.

Medlem 2008-06-26 10:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig