dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Amplive: Rainydayz Remixes
Rainydayz Remixes (album, mp3) Amplive
2008
onesevensevensix.com
6/10

Regnbågen sprakar av blått

Lyssna

Sök efter skivan

Jag vet inte om hiphopens kärlek till Radiohead inleddes med The Roots AtonementGame Theory. Jag vet däremot att det var den omtolkningen som öppnade mina öron mot gnällbritterna.

Varför Chris Martin får så mycket kärlek från hiphopvärlden kommer jag däremot aldrig att förstå. Och börja inte snacka om Fallout Boy och den hord av amerikanska rockband som plötsligt blivit heta samarbetsvillebråd. (Ja ja, jag fattar de kommersiella poängerna. Crossover, störe marknad och allt det där.)

Rainydayz Remixes gör Amplive ett Grey Album. Och visst kan det väl spontant kännas som om det tåget borde ha gått för längesen. Här bygger han nya låtar av Radioheads In Rainbows. Den enda av deras skivor jag faktiskt lyssnat igenom och gillat. Amplives versioner passar mig ändå bättre och jag har redan lyssnat på de här åtta spåren en handfull gånger (det är fler spelningar än originalmaterialet fick).

Radiohead blev först lite opassande, men kanske typiskt, sura över att Amplive klippte om deras låtar. Kanske för att han gjorde dem bättre? Hur som helst gick de senare med på att låta materialet spridas under förutsättning att det gjordes fritt och gratis tillgängligt för nedladdning. Det känns som en mer passande bisats i historien om In Rainbows än ett surt förbud gjort.

Det är en stark samling rappare som lånar Amplive sina tjänster till de uppklippta, regningt dystra och sprakande beaten. MC Zumbi, kollegan från Zion I, finns så klart med. Del Tha Funky Homosapien, Too $hort, Chali2na och Codany Holiday som lägger själfull sång på 15 Stepz gör uppställningen komplett.

Det är ingen dålig uppställning och Rainydayz Remixes har tonsatt den svenska gråvintern 2008 på ett alldeles utmärkt vis.

Wakey, wakey. Rise and shine. It’s on again, off again.
- Faustz

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-04-05 13:38 / Uppdaterad: 2008-04-05 10:15

Kategori: Recension | Recension: #4543

2 kommentarer

”Radiohead blev först lite opassande, men kanske typiskt, sura över att Amplive klippte om deras låtar. Kanske för att han gjorde dem bättre?”

Det där var som att ge Radiohead en smäll på käften.. Att denna dåliga-ursäkt-för-ett-remix-album skulle vara bättre än orginalet är ju bara sjukt. Jag är t.o.m förvånad att dom ens vågade släppa detta! Remix-album i all ära. Sånt kan vara roligt att lyssna på, men helt ärligt, vad fan är detta egentligen? För det första så behöver man inte sätta Thom Yorke’s fraser på repeat + effekt, hela tiden på VARJE spår. Det låter fattigt, är störigt efter första upprepningen och helt ärligt så osar det nybörjare. Det kvalificeras inte som en remix bara för att man upprepar sången tusen gånger, Amplive. Geez..

Dåliga hiphop-beats och pinsam rap (”You wanna hustle but you ain’t doin’ it right”).. Nä. Usch. Blä. Fy fan. Detta är pure crap.

Gör era öron en tjänst och undvik detta, särskilt om ni är Radiohead-fans.

0k33 Oregistrerad 2008-05-23 18:29
 

Håller helt och hållet med dig Ok33!
Hiphop och Radiohead! Vilken idioti!
Snart får man väl höra Christer Sjögren sjunga Tom Waits låtar också…skulle inte förvåna mig ett dugg!

Eastcoast Oregistrerad 2008-09-29 09:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig