dagensskiva.com

48 timmar

Text

iMix: Tjugo låtar 2007

Det ska ju sammanfattas nu. Listas och jämföras. Här är tjugo låtar jag spelat mycket under året som gått.

dsc20071.jpg

Jag använder iTunes som främsta källa till konsumtion av musik. Trots att jag fortfarande är mycket irriterad över att skivbolagen och Apple tycker att nationsgränser är viktiga. Trots kopieringsskyddet som gör att det är samma företag som dikterar villkoren för i vilka spelare och hur jag ska lyssna på musiken. Trots att de inte ens säljer tre av låtarna på min lista.

Det finns några enkla anledningar. För det första gillar jag gränssnittet och enkelheten. Även utbudet. För det andra är mitt hem Apple-baserat när det gäller musik, film, bild och webb. Jag köper det onda, så länge som det goda är bra nog.

Fredrik Welander

Publicerad: 2007-12-31 13:20 / Uppdaterad: 2007-12-31 17:21

Kategori: Allmänt

4 kommentarer

kul att se Chaos med Mute Math.
Riktigt bra låt!

André Oregistrerad 2007-12-31 13:28
 

att sortera låtar till höger och band/artister till vänster är bara så fel

det skall vara:

Artist – Album – Låt

Medlem 2007-12-31 15:25
 

Ett tecken på att musiklyssnandet har en ny karaktär. Det viktigaste idag är, mer än någon gång tidigare, låten. Därefter artisten och sist, om överhuvudtaget, albumet.

Ola Andersson Redaktionen 2007-12-31 15:33
 

När man, som här, listar låtar ska naturligtvis just låtarna stå först, listar man album står albumnamnet först, svårare än så är det inte.

Jag tror inte att musiklyssnandet har ändrat karaktär så mycket som görs gällande i tid och otid.

Jag diskuterar musik med ungdomar hela dagarna och förvånansvärt många laddar hem och lyssnar på hela album. Det finns helt enkelt ett värde i att gå in i någon annans vision, sinnesstämning och idévärld under lite längre tid än 3 minuter. Så även om albumen i sig kommer att försvinna så är jag övertygad om att det alltid kommer att finnas marknad för samlingar med sånger som släpps av en och samma artist på en och samma gång och med gemensamma nämnare(gengre, arr, texter, stämningar, sound & produktion – whatever…)

Självklart passar detta inte alla. Men också när jag växte upp (70-tal) fanns musikintresserade som enbart köpte singlar och/eller satt som klistrade framför tioitopp och sånt, med fingret på rec-knappen, ständigt upptagna av sina blandband utan minsta intresse av från vilka album låtarna härstammade. Det är olika. Helt enkelt.

Medlem 2007-12-31 18:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig