dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Explosions in the Sky: All Of A Sudden I Miss Everyone
All Of A Sudden I Miss Everyone (cd) Explosions in the Sky
2007
Bella Union
7/10

När en lufttrummis blir religiös

I den nyligen avslutade Edinburgh Festival Fringe utfördes en av de bästa komedishowerna av en man vid namn Andrew McClelland. Hans show byggde på komponerandet av det ultimata blandbandet. Det näst sista spåret var en sång som han ville dedikera till en tjej på hennes bröllopsdag. Han ville säga att han fortfarande älskar henne och kommer alltid älska henne men att han är glad för hennes skull och önskar henne ett lyckligt äktenskap. Eftersom han inte kunde hitta en låt med den texten spelade han First Breath After a Coma av Explosions in the Sky eftersom det är en fantastisk sång som kan betyda vad man vill att den ska betyda.

För ett ögonblick fick hela rummet ett religiöst skimmer, det var ett sådant där magiskt musikaliskt ögonblick som man vill stoppa ner i en burk och ta fram vid väl valda tillfällen. Den senaste tiden har All Of A Sudden I Miss Everyone som kom ut tidigare i år gått varm i mina öron. Jag har aldrig lufttrummat så djävulens mycket i hela mitt liv.

Det man behöver veta om Explosions är att de gör långa instrumentala epos vilket är anledningen till att de aldrig spelas på radio men om det fanns någon rättvisa i världen så skulle de spelas överallt.

Diggare av Sigur Rós och Mogwai borde enligt alla regler även gilla det här men att bunta ihop dem är något orättvist. Explosions kommer som så många andra bra band från Austin, Texas. Om man vill kan man tolka in ljudet av torra grova landskap i musiken på samma sätt som man kan höra grova blöta landskap i Mogwais musik.

Låtarna går in i varandra i långa instrumentella sjok som hela tiden stegras och så småningom exploderar i trumklimax. All Of A Sudden I Miss Everyone borde inte göra tidigare fans besvikna och den kommer definitivt finnas på mitt nästa blandband.

Marie Lindström

Publicerad: 2007-09-06 00:00 / Uppdaterad: 2007-09-07 13:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4274

13 kommentarer

Men… ”First Breath” är ju med på ”The Earth Is Not A Cold Dead Place”. Vad har den med den här recensionen att göra?

Emil Oregistrerad 2007-09-06 03:18
 

Eftersom jag är en jävla besserwisser måste jag tillägga att låten heter ”First Breath After Coma”

Emil Oregistrerad 2007-09-06 03:20
 

mycket bra skiva det här!

Medlem 2007-09-06 09:50
 

Bra, bra. Fint som snus.

Medlem 2007-09-06 11:44
 

Det här lät intressant – skall definitivt kollas upp.

Medlem 2007-09-06 12:28
 

Sena recensioner kommer alltid sent. Eller hur löd det gamla uttrycket?

Oskämt och sido, fin skiva det här. Gillar’t.

Medlem 2007-09-06 14:02
 

Hej vi lyssna på en godspeed-skiva och ändra om lite. Den är bra ändå, fast sämre.

ännu en arg skåning Oregistrerad 2007-09-06 14:04
 

I min mening når All Of A Sudden I Miss Everyone inte upp till höjderna på The Earth Is Not a Cold Dead Place. Melodierna är svagare, ljudet är svagare, strukturerna är svagare. En sjua, jovisst. Men varför skulle man vilja lyssna på en sjua?

Mr. Kite Medlem 2007-09-06 14:07
 

Sämsta postrockbandet.

Medlem 2007-09-06 14:49
 

Mr. Kite har förstått.
The Earth is Not a Cold Dead Place är en fantastisk skiva, jag kan lyssna på den om och om igen. Däremot var jag mäkta besviken med All Of A Sudden I Miss Everyone. Det saknas något på den.

désorienté le garçon! Oregistrerad 2007-09-06 15:51
 

Väldigt osmart musik.

Medlem 2007-09-06 19:51
 

vaggvisemelodier på distade gitarrer

Medlem 2007-09-06 23:14
 

[...] Explosions in the Sky All Of A Sudden I Miss Everyone [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig