dagensskiva.com

48 timmar

Recension

J*Davey: Land of the Lost EPisode
Land of the Lost EPisode (fil (mp3)) J*Davey
2007
Fader Magazine
7/10

De är J*Davey, baby

Ända sedan jag hörde J*Daveys tolkning av Frank Zappas Dirty LoveRewind! 5 och Jack Davey som gäst på Atonement med The Roots har jag varit besatt av duon. Jag har hållt ett ständigt vakande öga på deras Myspace-sida, kollat på Mr Mister-videon på YouTube fler gånger än vad som borde vara hälsosamt och laddat ner varje spår de släppt ifrån sig. Jag kan helt enkelt inte få nog av dem.

Så när det här digitala mixtapet dök upp på nätet för ungefär en vecka sen laddade jag ner det snabbare än kvickt (J*Davey bjuder, så du behöver inte ropa om olaga fildelning). En del av låtarna har jag så klart hört förut. En del av låtarna är lite stympade. Det är ju tänkt som smakprov gubevars. Och det smakar så bra.

Deras elektroniska funkhiphop är syndigt smutsig. Det dryper av sex och svett. Det är den snuskigare sysslingen till Georgia Anne Muldrows och Sa-Ras lite mer komplexa electrofunk. Det är råare och faktiskt kanske ytterligare lite mer stört. De är barn av Prince, Rick James och Bernie Worrells allra skevaste synthslingor.

Kort sagt, jag älskar J*Davey.

Jag förvånas lite av att hiphopsidan ljuder så pass starkt. Det hade jag inte räknat med. Miss Jack Davey rappar inte bäst, men skönt, och vid sin sida har hon namn som Phonte från Little Brother och Kardinal Offishal. (Har han hunnit släppa något än förresten? Jag har glömt att hålla koll.)

Souligt släpiga Slooow är fortfarande lika bra som när den kom för ett par månader sen.

De flesta av Brook D’Leaus kompositioner har en sönderfallande kvalitet som jag gillar. Låtarna är hela tiden på väg att gå i bitar, men hålls ihop av ett grundmurat sväng. Det är så jag vill ha det i år.

Nu är väl i ärlighetens namn inte riktigt alla låtarna utmärkta. En del är förhållandevis platta och passerar mer obemärkt förbi. Men det rör mig inte särskilt mycket just nu. Jag kommer bara att fortsätta lyssna på den här samlingen låtar. Jag gillar skavankerna. Det måste inte vara perfekt. J*Davey har redan vunnit mig till sin trogna skara.


Mr. Mister

Ladda ner samlingen.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-08-25 19:18 / Uppdaterad: 2007-08-29 09:55

Kategori: Recension | Recension: #4261

4 kommentarer

Hade ingen aning om att detta var släppt, har varit mycket nyfiken på j*davey sen ?uestlove snackat så mycket gott om dem. Så tack för tipset. Bra recension också.

joel Oregistrerad 2007-08-26 23:38
 

[...] Land of the Lost EPisode (mp3-samling) Syndig elektronisk hiphopfunk som vill falla i bitar, men inte tillåts av det [...]

Augustis bästa | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-09-01 11:25
 

[...] Valley of Love Nej jag kan inte få nog av Ms Jack Davey och hennes kumpan Brook D’Leau, så de får vara [...]

Kvartalsrapport #3 - 2007 | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-10-09 17:55
 

Ja, Jack Davey är inte dum. Jag vill absolut rekommendera alla som inte vet att hon gästar på 4heros senaste släpp ”Play With The Changes” att leta upp den skivan och knappa fram spår 2. Helt fantastiskt, det är nog det bästa jag har hört henne prestera hittills.

Jonathan Oregistrerad 2007-10-16 12:22
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig