dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Death Breath: Let it Stink
Let it Stink (10) Death Breath
2007
Psychout Records/Black Lodge/Sound Pollution
6/10

Logisk fortsättning

Death Breath är sannerligen ett produktivt band. Inte långt efter debutskivan landar nämligen en tiotummare på skivdiskarna. Resonemanget må möjligen dofta av att smida medan järnet är varmt, men för oss som gillar retrodödsen är det som en smärre julafton.

Receptet på Let it Stink skiljer sig ungefär lika mycket som debuten gjorde från hur death metal lät i slutet av 1980-talet. Det vill säga minimalt. Snarare är det sju låtar i rakt nedstigande led från Autopsy och tidig Death, eller varför inte Death Breath-debuten, som vi får oss till livs här. Bakom micken har stafettpinnen återigen fått vandra runt och det görs med den äran från samtliga håll. Gutturalt så det förslår, allt enligt genrens dogmer.

Öppningsspåret Giving Head to the Dead är en medryckande historia med glimten i ögat, något som verkar vara ett signum för Death Breaths hela existens. Men så är ju bandet ett hobbyprojekt för Nicke Andersson i The Hellacopters och några polare. Och vad är poängen om det inte är kul? Själv är jag lite tudelad; musik ska i utgångsläget inte vara kul, utan bra. Här är det lyckligtvis både och.

Tre av låtarna är covers på Bathory, G.B.H och Discharge. Covervalen lär ruta in Death Breath ännu mer musikaliskt. Låtarna kläs i ordentlig dödsskrud och framför allt Bathorylåten Sacrifice är en riktigt hemsökt sak med briljant insats från Robert Pehrson på sång.

Let it Stink lär tilltala alla som gillade debuten och kan även vara ett alternativ för den som inte känner till bandet tidigare att kolla upp vad det är: death metal i sin svängigaste variant. Gott så.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-07-16 17:27 / Uppdaterad: 2007-07-17 10:07

Kategori: Recension | Recension: #4226

7 kommentarer

Stefan och Krister hade inte kunnat göra omslaget bättre.

Medlem 2007-07-17 00:01
 

Omslaget är nog det enda som är bra med den här plattan. Hela den här förbannade retro-trenden känns bara så oerhört tröttsam.

Erik Oregistrerad 2007-07-17 09:15
 

Erik: känner du så är det väl tur att Nile släpper nytt nästa vecka. Den är hur som helst skitfet.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-07-17 09:33
 

Jag gillar retro. Instämmer i stort.

Patrik Hamberg Redaktionen 2007-07-17 10:05
 

Mmmm, Nile är underbara. Kommer den upp här för hyllning?

Erik Oregistrerad 2007-07-17 15:18
 

Erik: det är tänkt så.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-07-17 18:50
 

[...] RelateratDeath Breath Let it Stink (6)Death Breath Stinking up the Night (10)The Solution Will Not Be Televised (9)Obliteration Perpetual Decay (19)Nihilist Nihilist (21) [...]

Ta mig till dödsmetall | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-12-05 11:29
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig