dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Accidents: Hot Hot City
Hot Hot City (7) The Accidents
2007
Zorch Productions
6/10

Avsteg från mallen

Jag var inte särskilt övertygad om Posion Chalices storhet, The Accidents uppföljare till den briljanta debuten All Time High. På tok för brötigt och inte alls lika mycket finess som på föregångaren. När jag så plockade upp nya sjutummaren Hot Hot City vid ett huvudstadsbesök häromsistens var det onekligen med vissa tvivel. Men så klart ska de få en chans till, resonerade jag.

Två spår är vad som bjuds på Hot Hot City. Och vid första anblick är allt som vanligt, bortsett från att Kid Kreole är ersatt av Omega, en inte helt obekant figur i sammanhangen kring bandet.

Titelspåret bjuder på stökig, skränig punkig The Accidents-rockabilly. Finfina boogieriff dyker upp i versen och det är mycket välkomna sådana. I stort sett är det en låt som låter som vi har lärt känna The Accidents helt enkelt. Och i små doser funkar även brötet fint.

Men det är snarare b-sidans Love Aint For Me som överraskar. Kanske det största avsteget från Accidentsmallen som bandet har gjort, är den ett ypperligt inslag att lansera som b-sida på en sjutummare. En finstämd, åtminstone med The Accidentsmått mätt, country/westernsdoftande liten bit med växelbas och körer. Kanske får den punkanhängarna att rygga, kanske får den dem att upptäcka något nytt. Hur som helst är det Love Aint For Me som är den största behållningen på Hot Hot City.

The Accidents är med igen, och kan de fortsätta överraska med dylika utspel kan nästa fullängdare bli en trevlig historia.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-07-02 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-02 09:31

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4213

2 kommentarer

jagvill inte ha mer bajs som det

Medlem 2007-07-02 20:59
 

jag vill bara ha mer och mer av detta her…ringo, omega och grabbarna vet vart skåpet skall stå…

corpsegrinder.se Oregistrerad 2007-07-06 20:07
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig