dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Immolation: Shadows in the Light
Shadows in the Light (cd) Immolation
2007
Listenable/Sound Pollution
6/10

Inte helt övertygande

Immolation tillhör den skara band som jag aldrig har bemödat mig att kolla upp. Jag pratar om företrädesvis amerikanska death metal-band, som jag har fått för mig låter som just amerikansk death metal. Vid sidan av Immolation kan band som Incantation och Malevolent Creation även nämnas.

Man kan säga att min fördom om Immolation besannades, minst sagt. Bandet härstammar nämligen från New York och spelar teknisk, intrikat death metal. Rytm framför melodi, täta taktbyten och kaossolon. Samtidigt luckrar bandet upp sitt sound på sina håll. Bryter av med ett lugnare tempo och visar dessutom upp en hel del halvt fantastiska riff på sina håll.

Höjdpunkten är definitivt Passion Kills, som ståtar med just de fantastiska riffen och dessutom med ett riktigt bra drag. Och när Ross Dolan brölar fram textraderna på ett närmast befallande sätt blir stämningen onekligen kuslig.

”God will embrace you,
God will raise you ,
God will comfort you,
God will save you,

God will punish you,
God will torture you,
God will silence you,
God will destroy you.”

Andra minnesvärda stunder är The Weight oif Devotion, en teknisk rackare som tar sig fram i ett makligt tempo med snygga övertoner och dissonanta riff, och Whispering Death, som är en perfekt avslutningslåt med sina mörka stämningar. När låten och skivan tonar ut lämnas man med en väldigt påtaglig tystnad.

Men höjdpunkterna till trots blir jag inte helt övertygad. Tekniken får ta överhanden alltför ofta och skivan känns i det närmaste ryckig. Och sett till hela skivan dyker höjdpunkterna upp lite för sällan för att Shadows in the Light ska träffa helt rätt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-05-22 13:11 / Uppdaterad: 2007-05-22 14:12

Kategori: Recension | Recension: #4165

2 kommentarer

Håller med. Visst kan komplex döds vara grymt bra, men slår de knut på sig själva bara för sakens skull och tappar låtar på vägen så vill jag inte heller vara med. Nästan för snällt betyg tycker jag.

Erik Oregistrerad 2007-05-23 09:56
 

Denna skiva ær væl inte deras bæsta, men kolla gærna upp ”Close to a world below”. Så ondskefull att satan masturberar till den.

daniel Oregistrerad 2008-07-28 15:37
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig