dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

J Dilla: The Shining
The Shining (CD) J Dilla
2006
BBE Records
9/10

Den störste och mästerverket

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Religiösa säger att gud har en mening med allt. Att han där uppe inte gör något utan att ha en tanke med det hela. Ibland så tror jag på det. Den 10 februari 2006 tvivlade jag och jag kommer från och med då alltid att tvivla. Vad var meningen med att låta James Dewitt Yancey, Jay Dee, J Dilla dö?

Jag tyckte att ”Donuts” var bra, men kunde inte hålla med om att det var ett mästerverk som många andra tyckte. Det fanns guldkorn där med, t.ex ”Bye” som även finns med på ”The Shining” i en ny tappning. Nu gästar Common och D'Angelo och den heter ”So Far to Go” och är skivans bästa spår och en av förra årets bästa låtar.

”The Shining” är mästerverket som ”Donuts” aldrig blev för mig. Det är spretigt men det gör inget när skivan innehåller låtar som är några av dom bästa som man kunde höra förra året och låtar som är så hårda att 50 Cent skiter på sig.

Black Thought rappar på ”Love Movin” att Dilla är ”the greatest hip hop producer of all time”. Jag vet inte, kanske är han det redan, men hade han fått leva ett normallångt liv så hade han absolut blivit det.

Erik Nilsson

Publicerad: 2007-01-20 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-01 17:21

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #4019

6 kommentarer

bra skiva men inget mästerverk.

Medlem 2007-01-20 01:14
 

Bra skiva, håller med om att So Far To Go är höjdpunkten.

Dillas bortgång är definitivt en stor förlust för hiphopen.

Medlem 2007-01-20 02:47
 

Kul felsägning hört i personalrummet då en äldre kvinna (omkr 60) säger: Jaha, går det något bra på TV ikväll…en svensk film…Hip Hop Hora…är den bra?

Medlem 2007-01-20 10:35
 

på tal om potatis…

Medlem 2007-01-20 12:24
 

Mycket bra, och som sagt, lite förbisedd skiva. Kanske inte 9/10 i min bok men åtminstone 8/10.

Patrik Hamberg Redaktionen 2007-01-20 17:46
 

Jag kände samma uppgivenhet den 10:e februari som den du beskriver. Hip-hopen kommer aldrig att helt kunna återhämta sig från förlusten av Dilla. Håller med om ditt betyg på the Shining men jag skulle då sätta en 10:a på Donuts som jag tycker är snäppet vassare. Synd att din recension är så kortfattad, jag hade gärna läst en låååång text om denna fantastiska skiva. Jay Dee vila i frid!

Medlem 2007-01-21 19:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig