dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ty: Closer
Closer (CD) Ty
2006
Big Dada/dotshop.se
6/10

Kompakt afrobrittisk hiphop

Lyssna

Sök efter skivan

Ty är något av brit-hiphopens grand old man. ”Closer” är hans tredje album på Big Dada. Systeretiketten till Ninja Tune som är hemmet för allt som är tjockt skruvat funkigt på de brittiska öarna.

Gästlistan är respektingivande och innehåller namn som De La Soul, Bahamadia, Eska, Zion I och Rich Medina. För att bara nämna några.

Om det är något som är extra tydligt med ”Closer” är det annars just den tjocka funkigheten. Ty lutar sig gärna mot afrofunktraditionen (han har jobbat med Tony Allen mer än en gång) och när han är som bäst rullar han fram hypnotiskt monotona beat. Han låser sig mer än gärna i ett kompakt groove.

Tyvärr gör det att ”Closer” ibland kan kännas lite onödigt otillgänglig. Det svänger hårt, men krokarna som får mig att gå igång extra hårt saknas. Det är grymt tajt, men saknar de självklara låtarna jag vill spela ute eller för att övertyga mina vänner. Lite mer lössläppthet hade inte skadat.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-11-05 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-13 14:57

Kategori: Recension | Recension: #3931

2 kommentarer

Jag är helt förutsättningslöst nere i den här skivan. 9 av 10.

Medlem 2006-11-05 22:44
 

Det ser ut som om han lånat omslaget från Mister magic av Grover Washington JR?

Medlem 2006-11-08 08:06
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig