dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Colours Are Brighter
Colours Are Brighter (CD) Samling
2006
Rough Trade
8/10

Indie. Doing it for the kids

Lyssna

Sök efter skivan

Mick Cooke i Belle and Sebastian vaknade med en låt i huvudet om apor som rymmer från djurparken. Han lekte apa med sina bandmedlemmar och gjorde låten ”The Monkeys Are Breaking Out The Zoo”. För att den skulle få sällskap såg de till att drös andra artister gjorde varsina låtar att fylla en skiva med och resultatet är ”Colours Are Brighter – songs for children and grown ups too”. Här blandas en lite halvbrokig skara låtar, mer eller mindre barnvänliga.

Skivan inleds med Four Tet och deras ”Go Go Ninja Dinosaur”, som borde plocka poäng både hos barn och vuxna. Tänker jag mig, eftersom jag känner mig som varken eller, eller både och. De låtar som jag i mitt barnasinne trallar mest till än så länge är Franz Ferdinands tårtätande glupska ”Jackie Jackson”. Och Snow Patrols ”I Am An Astronaut”. Och Half Man Half Biscuits ”David Wainwright's Feet”. Och Belle and Sebastians apor. Och Flaming Lips, som kändes självklara på en skiva som denna, med deras ”The Big Ol' Bug Is The New Baby Now”. Det är helt enkelt en hel hög med underbara låtar här.

De jag inte blivit kompis med riktigt är de som antingen är för barniga, som jag tänker om The Divine Comedys Nalle Puhtrilogi. Eller de som inte vågar släppa sin sarg av distade gitarrer för att vara med och leka med de andra indiebarnen. För det här måste ju vara en väldigt kul utflykt för artisterna att göra, och det är himla kul att få höra.

Förresten, så ställer alla artisterna på skivan upp ideellt, och intäkterna ska oavkortat gå till Rädda Barnen. Så fint, så fint. Så nu när jag svalt betet, så tänkte jag lägga en fin banner åt er uppe bland länkarna. Men eftersom den var alldeles för stor, så lägger jag den helt enkelt här:

Visit Colours are Brighter at Myspace.com

Susanna Huldt

Publicerad: 2006-11-05 00:00 / Uppdaterad: 2006-11-05 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3931

7 kommentarer

Den var skön!

Medlem 2006-11-05 10:57
 

vilken underbart söt skiva!

kajja Medlem 2006-11-05 13:50
 

Först tänkte jag: "Ingen Jonathan Richman?" Sen såg jag låtlistan. Ingen är bättre lämpad att medverka på en sån här skiva än Richman.

Medlem 2006-11-05 15:46
 

sämsta konceptskivan sedan "jävla kritiker". lika usel är den också.

Medlem 2006-11-05 17:55
 

Det gör alldeles för få bra barnskivor.

Skivan är beställd.

Medlem 2006-11-05 18:46
 

Det låter väldigt trevligt. Men behövs den här verkligen i en värld som redan har Ogden's Nut Gone Flake? Den ska mina barn växa upp på.

Medlem 2006-11-07 20:12
 

[...] Som om den med ett hjärta av sten var jag. För det är väl ändå på barnsångssamlingen Colours are Brighter som Kathryn Williams hör bäst hemma? Nu kan den diskussionen kännas överflödig. Little Black [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig