dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Veronica Maggio: Vatten och bröd
Vatten och bröd (CD) Veronica Maggio
2006
Stockholm Records/Universal
6/10

Att sjunga i gemener

Lyssna

Sök efter skivan

Veronica Maggios ambition är, enligt egen utsago, att göra cool musik på svenska, ”något som fattats den svenska musikscenen sedan Monica Zetterlunds glansdagar”. Man får säga att hon lyckas. Vi har redan hört singlarna ”Dumpa mig” och ”Nöjd?”, som visat prov på snitsig musik och en ofarligt vän men behaglig röst. Resten av skivan bjuder mer av den tillbakalutade stilen, en kombination av soul, jazz och pop, som tillsammans med de svenska texternas vardagsbetraktelser och underfundigheter saknar motstycke. Kanske, kanske kan man göra en jämförelse med Lars Winnerbäck, fast då utan gnället och den ytliga samhällskritiken. Eller med Bo Kaspers Orkester, fast i en yngre och roligare version.

Efter att ha spelat de tio låtarna några gånger kan det dock bli lite för mycket av den sansade, svala touchen. Att sjunga med små bokstäver är ett konststycke som kräver precision, och så länge Veronica Maggio kan hålla balansen lyckas hon göra just ”cool musik på svenska”. Men ibland får jag myror i benen av det softade ljuset och det lounge-minglande folket jag ser för min inre blick när jag lyssnar (förutom när det dyker upp lite rap helt opåkallat, då allt genast blir mer svettluktande och golvklibbigt). Det hade varit roligt att höra henne sjunga ut mer, men man kan ju inte få allt på en gång och förhoppningsvis är Veronica Maggio en stilbildare som vi får höra mer av framöver.

Agnes Arpi

Publicerad: 2006-09-12 00:00 / Uppdaterad: 2008-04-03 00:10

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3849

24 kommentarer

Dumpa mig är den sämsta låten jag hört på mycket länge. Jag trodde på fullaste allvar att det var nåt sidoprojekt från nån av tjejerna i Bubbles, typ.

Medlem 2006-09-12 07:17
 

Jösses va alla kommentarer är negativa på dagensskiva. Jag trodde whoa var sådär unikt dissigt men detta är ju lika illa ..

Måste lyssna på den här skivan ..

Stuck Medlem 2006-09-12 07:24
 

Att nämna Monica Zetterlund i samband med den blodfattiga, P3/skvalradio smörja fröken Maggio presterar är väl nästan åtalbart. Hu!

Medlem 2006-09-12 09:53
 

lars winnerbäck.

ytlig samhällskritik.

alla vet det. alla hatar det.

Medlem 2006-09-12 10:04
 

Jag håller nog med Agnes rätt mycket. Som helhet blir det lite väl mycket lika, men i lagom stora portioner är det här definitivt bland det mer intressanta jag hört i år.

Ola Andersson Redaktionen 2006-09-12 10:16
 

en blek kopia av lisa ekdahl om det är möjligt att föreställa sig. musik för pedofiler.

Medlem 2006-09-12 10:19
 

Jag tycker inte att det låter särskilt svenskt, mer som något som skulle kunna komma från Frankrike eller Italien. Första gången jag hörde "Dumpa mig" trodde jag att det var en fransk låt innan jag hörde att hon faktiskt sjöng på svenska.

Medlem 2006-09-12 11:42
 

stuck, på whoa dissar folk obefogat, omotiverat och ofta jävligt dumt. vart har du howser? :)

Medlem 2006-09-12 12:31
 

Intressant är inte alls synonymt med bra alla gånger. Och i detta exempel är det def. inte det.

Medlem 2006-09-12 14:01
 

Motörsågen: Tycker du Maggio tar sig vatten över huvudet när hon säger så, eller vad? ;)

Agnes Arpi Medlem 2006-09-12 15:38
 

Agnes. Jag tycker bara att det känns ganska lustigt att Maggio som ju definitivt har den del att bevisa tar upp Zetterlund, en av de allra största svenska artisterna överhuvudtaget . Min misstanke är att Maggio kommer vara glömd lååångt innan Zetterlunds skivor slutat sälja. Och det där med vatten, haha, tänkte jag inte ens på! Men det stämmer ju.

Medlem 2006-09-12 16:39
 

ska man tolka det som att Veronica Maggio är bättre än Lars Winnerbäck? Var nog det mest komiska jag har hört i hela mitt liv.

Medlem 2006-09-12 19:15
 

veronica maggio är ju ett coolt namn om inte annat!

Medlem 2006-09-12 19:48
 

driver du med oss mötörsågen? ingen jävel bryr sig väl om monica z och hennes skivor idag?

Medlem 2006-09-12 20:29
 

Jag har alltid undrat vad arg skåning gillar för band/artister/musik.

Medlem 2006-09-12 22:00
 

Var det Ebbot som sade sig gilla hennes låt i senaste Musikministeriet? Jag har för mig det.

Medlem 2006-09-12 22:32
 

arg skåning gillar Zappa och Donald Fagen. För det gillar jag honom.

Medlem 2006-09-12 22:32
 

Det är klart att Veronica Maggio är bättre än Lars Winnerbäck. Winnerbäck är ju bara en plojartist som ingen gillar på riktigt och som inte lyckats skriva en enda bra låt.

Medlem 2006-09-13 08:45
 

Såg henne på Nyhetsmorgon här om dagen. Riktigt bra framförande, duktig och uttrycksfull sångerska. Dags att lyssna på albumet alltså.

Medlem 2006-09-14 18:22
 

Japp, Ebbot sjöng lite på dumpa mig. Som exempel på en musikalisk textrad. Och eftersom Ebbot alltid har rätt och är bäst så är den naturligtvis det. Men Nöjd är bättre.

Att jämföra med BKO är sjukt taskigt. "vi sitter i samma biiil, en silvergrå missiil".

teenage bankman. Medlem 2006-09-14 22:36
 

det här är bra mycket mer intressant än det mesta av den där trista tramsiga randiga-tröjor-åh-vad-jag-är-förvuxen-tonårings popen som folk aldrig får nog av. u go veronica!

Medlem 2006-09-20 19:14
 

Jag tycker att detta debutalbum från denna kvinna är riktigt härligt! Havanna Mamma och Kvällens sista cigarett är bara några av låtarna som är skönt tillbakalutade och ett bra soundtrack inför en stundande vår? :)

Medlem 2007-02-27 22:59
 

[...] varit månadens låt skrev jag att Veronica Maggio varit ett guilty pleasure för mig. Hennes Vatten och bröd har jag spelat under en lång tid och gillat lite skamset. Det missförstods en aning märkte jag. [...]

 

grejmo: ”ska man tolka det som att Veronica Maggio är bättre än Lars Winnerbäck? Var nog det mest komiska jag har hört i hela mitt liv.”

haha, tack för skrattet kompis. Lars Winnerbäck är en gnällig tönt som jämt ska verka vara så jävla svår och djup. Veronica Maggio gör skön soul pop á la Monica Zetterlund. Hon är bra som fan!

Ölänning Oregistrerad 2009-10-02 18:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig