dagensskiva.com

48 timmar

Recension

India Arie: Testimony: Vol. 1, Life & Relationship
Testimony: Vol. 1, Life & Relationship (CD) India Arie
2006
Motown /UMG
6/10

Konsten att vara snäll

Lyssna

Sök efter skivan

India Aries tredje skiva kännetecknas liksom de två tidigare av att två-tre låtar är fantastiska och resten mysig utfyllnad. Trevlig sådan, men likväl utfyllnad. Skivan följer också ett annat mönster. Texternas fokus ligger som vanligt på att se det stora i det lilla, att ungdomar borde lära sig ”wisdom” av äldre generationer, att Gud är god, att utseende inte är allt och att kärleken vinner i slutet. Så är ju India Aries största idol, som hon på debuten hyllade med en låt, just Stevie ”religion, kärlek och fred” Wonder.

”I Am Not My Hair”, duettsingeln med Akon, är något av det bästa India Arie släppt ifrån sig någonsin. Stilren soul med både snällt piano och hiphopvibbar. Akon låter aldrig så här bra på egen hand. Perfekt symbios. ”These Eyes” och ”There's Hope” spelar i samma höga liga som debutens hyllade ”Ready For Love” och ”Video”.

Detta är förmodligen inget som faller Den Stora Cynikern på läppen. Medelklassen, dansband, frikyrkor och India Arie tillhör alla gruppen med tacksamma hånobjekt när vassa och rappa tungor är i farten. Men India Arie verkar leva efter devisen att man inte ska stirra sig blind på det onda i världen och även om ”Testimony: vol. 1, Life & Relationship” inte är en särskilt spännande skiva så innehåller den några riktigt upplyftande minuter.

Agnes Arpi

Publicerad: 2006-07-06 00:00 / Uppdaterad: 2006-07-06 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3765

2 kommentarer

Plattan kom minst sju år efter sin enda hitsingel, india är en S.O.P.A!!!

Medlem 2006-07-06 01:53
 

S.O.P.A? Super-Ohyggligt-Partyfräs-Apbra?

..ööhööhö.

Medlem 2006-07-06 20:31
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig