dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Go Betty Go: Nothing is More
Nothing is More (CD) Go Betty Go
2005
Side One Dummy/Sound Pollution
7/10

Glädje och ett dragspel

Lyssna

Sök efter skivan

Go Betty Go kan placeras i trakterna kring SoCal-punk och annan poppunk. Influenser av såväl Green Day och No Doubt dyker upp på de dryga trettio minuterna skivan varar, men kvartetten har ändå hittat sin egen nisch.

Det ska väl tilläggas att bandet inte direkt revolutionerar musikhistorien genom debuten ”Nothing is More”, men de har icke desto mindre lyckats klämma ur sig en av de varmaste skivorna som passerat min stereo i år.

Här finns finfina melodier med refränger som fäster som klistermärken. Här finns snygga stämmor, körer och harmonier. Men mest av allt finns det en glädje som de sprider med sin musik. Avslutande ”Unreal” andas en positivism och ”nu ska vi klara av det här”-anda som bara kan frodas i soliga Glendale, Kalifornien. ”Close your eyes and imagine, imagine the good times”.

Förträffligt.

Samtidigt dyker det efter resans gång upp detaljer som förgyller den här poppunkhistorien. När sångerskan Nicolette tar i lite extra på refrängen i ”You want it all” rycker man till. Mer sådant skulle jag vilja höra! Där visar de en vasshet som blixtrar till.

Otroligt snyggt.

Likaså tillhör även refrängerna på ”Laugh Again” och ”Runaway”, dessa orgier i trallvänlighet, favorittillfällena på skivan. Pigga ”Crumbling Down” visar att tvåtakten även den bemästras. Men det är ändå ”The Pirate Song” som sticker ut på riktigt när de plockar in ett dragspel och får till ett sanslöst sväng. Ett dragspel. Så otippat, så effektfullt.

En spelning på Teaterladan i sommar är sannerligen inte för mycket begärt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-11-29 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:16

Kategori: Recension | Recension: #3516

2 kommentarer

Kom ihåg var du hörde dem först.

Medlem 2005-11-30 09:12
 

På Side One Dummy Records-Fall Sampler!

Medlem 2005-12-01 23:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig