dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Legends: Public Radio
Public Radio (CD) The Legends
2005
Labrador
5/10

Åttiotalsbotemedlet

Lyssna

Sök efter skivan

Ni minns säkert handklappsglada The Legends från debutalbumet ”Up Against the Legends”. Glöm det. Nu vill Johan ”the Legends” Angergård visa att hans känslospektrum minsann är betydligt bredare än så.

Så, musiken förflyttar sig från sorglös till sorgmodig.

Och ganska snabbt konstaterar man att ”det här skulle ju the Cure kunna ha gjort”. Angergård verkar inspirerad av åttiotalets ”Seventeen Seconds” och låtar som ”A Forest”. Lyssnar man ytterligare lite närmare tänker man att ”det här HAR väl faktiskt the Cure gjort”. För det är inte bara ljudbilder som är det samma. Ända ner till ackord kan man då och då spåra Robert Smiths arbete. Ta till exempel ”Something Good”, tänk bort lite av trallet och lyssna sedan på the Cures ”Close to Me”.

Då är det egentligen ganska roligt att man i pressmaterialet om musiken skriver att det ”låter nytt och futuristiskt”.

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till ”Public Radio”. I sin åttiotalssorgmodighet tycker jag att skivan är helt okej, ganska bra. Och att det klipps och klistras och lånas är jag allt för. Men någonstans får man väl dra en gräns för hur inspirerad man får bli. Vid någon punkt blir det väl ändå lite löjligt?

I vilket fall så är ”Public Radio” i alla fall inte för dig som vill fortsätta klappa hand och bara vara glad. Och är det inte det du vill så kan du egentligen precis lika gärna lyssna på gammal Cure.

Susanna Huldt

Publicerad: 2005-09-11 00:00 / Uppdaterad: 2005-09-11 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3415

7 kommentarer

1

Medlem 2005-09-11 02:58
 

Fel TristanTzara! NOLLA!!!

Jävla tävlingar om att skriva kommentar först. Väldigt intelligent eller hur?!

Medlem 2005-09-11 09:35
 

bra bonusinfo!

Medlem 2005-09-11 10:59
 

Blev genast lite skeptisk när jag hörde deras singel. Det lät liksom lite för mycket disintegration över det hela. Det var så det blev komiskt.

Medlem 2005-09-11 12:01
 

killen bakom the legends är duktig på att härma.

alla hans projekt är ju så uppenbart inspirererade av riktiga indielegender att det nästan blir löjligt.

the legends nya och futuristiska?

Hohahahahohi.

Förresten så är recensionen bra skriven.

Medlem 2005-09-11 13:16
 

Tidig Cure…Klappa och vara glad?

Var är dina referenser?

Medlem 2005-09-21 12:17
 

[...] Bandet jämförs här och där och överallt med mina favoriter The Radio Dept., och visst, jag kan inte annat än att hålla med om att ljudbilden påminner om deras gladare sidor. Att de skulle ha snott soundet rakt av, vilket de har blivit anklagade för, kan jag dock inte skriva under på. Jag tycker jag hör lika starka influenser från bland annat The Embassy, och ibland även The Legends. [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig