dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Lucksmiths: Warmer Corners
Warmer Corners (CD) The Lucksmiths
2005
Fortuna Pop
6/10

Rar popmusik

Lyssna

Sök efter skivan

Vid vissa tillfällen, kanske när man befinner sig en bit hemifrån och gärna när man mest av allt önskade att man låg hemma i sin varma trygga säng, kan det vara bra att påminna sig om att ifall man bodde här så skulle man ju vara hemma nu. Man vet aldrig om dessa visdomens ord [Simpsons kommer med många visdomar] kommer uppfattas irriterande eller som en lättnad.

Hur som helst så vill the Lucksmiths gärna också påpeka detta. ”If You Lived Here, You’d Be Home Now” berättar rakt ut om fyndigheten och tänkvärdheten hos texterna. De sjunger om att fånga solljus på burk till solskensglada melodier, och låter egentligen inte särskilt specifikt australiensiska men en hel del Belle & Sebastianska.

The Lucksmiths spelar riktig rar popmusik. Aldrig egentligen i bemärkelsen rar som i ovanlig eller sällsynt, men rar som i söt och snäll och alldeles okonstlad. Det är så himla trevligt och angenämt, som en trivsellängd på fikat. Men jag tror inte det är det första jag tänker på att plocka fram.

Jag kan ärligt inte tala om huruvida ”Warmer Corners” är bättre i förhållande till the Lucksmiths tidigare skivor [vilka de uppenbarligen har varit effektiva på att producera]. För jag har aldrig lyssnat på the Lucksmiths. Men här får jag ändå säga att de låter som om det är just så här de har låtit, om inte alltid så i alla fall sedan ett bra tag tillbaka. The Lucksmiths låter inte som ett band som bjuder på så mycket överraskningar eller revolutionerande sidosteg.

Men om ni bor här, så kommer ni vara hemma nu.

Susanna Huldt

Publicerad: 2005-07-26 00:00 / Uppdaterad: 2009-01-13 19:33

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3356

10 kommentarer

numero uno

Medlem 2005-07-26 00:02
 

håller med

bra pop, men den saknar udd

Medlem 2005-07-26 01:26
 

6 är för lågt, 7-8 är rätt. Warmer Corners er en fin, Grantmclennany sak.

Medlem 2005-07-26 03:01
 

Det där med B&S verkar ju återkomma i varje Lucksmiths recension men kan inte riktigt förstå varför. Denna skivan ska ju tydligen vara den bästa enligt kritikerna men det är väl ändå en grov överdrift…

Medlem 2005-07-26 12:00
 

Är det månhända så att icke-tweefascister hör likheter mellan b&s och lucksmiths som vi upplysta indietalibaner (pga våra nyanskänsliga öron) inte förmår höra?

Förövrigt anser jag WC vara Lucksmiths bästa skiva to date. Skitbra!

Medlem 2005-07-26 15:19
 

Ärligt talat. Dom som påstår att detta skulle vara den bästa skivan är ju uppenbart de sämst pålästa i hela jävla världen. Jag blev nästan besviken rent utsagt när jag kom hem med det här o satte mig i fotöljen. saknar helt den där sista touchen av lättsamhet på ett finurligt sätt.

Den bästa skivan är för övrigt "why that doesn't surprise me".

Medlem 2005-07-26 15:41
 

varför [] och ej () va va va?

Medlem 2005-07-26 19:31
 

albummannen: Det bara blir så. Tycker [] är mer estetiskt tilltalande än ().

Susanna Huldt Redaktionen 2005-08-04 00:52
 

Och jag tycker , är mer estetiskt tilltalande än .,

Medlem 2007-03-07 14:18
 

[...] RelateratThe Lucksmiths Warmer Corners (9)The Lucksmiths Naturaliste (9)The Lucksmiths Staring at the Sky (1)Andrew Bird Soldier On (2)Midnight Juggernauts Dystopia (2) [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig