dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Dropkick Murphys: The Warrior's Code
The Warrior's Code (CD) Dropkick Murphys
2005
Hellcat/Sound Pollution
6/10

Two, three, four!

Boxning verkar vara på tapeten. För ett tag sen gick ”Tjuren från Bronx” på TV och den har följts av bland andra Muhammad Alis klassiska fajt ”Thrilla in Manilla”. Senaste numret av SJ:s tidning Kupé har också den något av ett boxningstema, med en artikel om Ingo och en genomgång av Sveriges största boxare genom tiderna. Och så Dropkick Murphys nu då.

Att Dropkick Murphys inte har anammat boxningstemat tidigare är lite förvånande faktiskt. Sporten som sådan passar deras våldsamma ådra som handsken. Samtidigt som textrader som ”We are the ones who will never be broken, we are the ones who survive” och ”You fight for your life, because a fighter never quits” säkerligen går hem i stugorna hemma i USA.

Men Bostonpunkarna är ändå inte pro-war får jag för mig, den finstämda balladen ”The Green Fields of France” ställer nämligen frågor som inte går att bortse från: ”Did you belive them when they told you the cause, did you believe that this war will end wars”. Rimmar man sedan vidare med ”The killing and dying was all done in vain, oh Willie McBride it all happened again, and again and again and again and again” markerar man sin ståndpunkt även om låten inte är deras egen utan är skriven av Eric Bogle.

Musikaliskt är det Dropkick Murphys som vi känner dem. Säckpipesmittad streetpunk, om än en aning mer polerad än vad den varit. Stöket från ”The Gang's All Here” är sedan länge borta och med det försvann en del av charmen. Ändå visar de på sina håll var skåpet ska stå.

Inledande kvartetten är finfin, men när vi når ”Sunshine Highway” tar det stopp. Likaså tralliga ”The Burden” faller mig inte heller i smaken. ”Wicked Sensitive Crew” tog emot en stund, glimten i ögat har jag svårt för, men när de skanderat ”Hey! Ho! Hey!” tillräckligt många gånger ger jag mig och sjunger med. ”I'm Shipping Up to Boston” är en gammal Woody Guthrie-text som de återigen fått tillåtelse att använda och de gör det med den äran som den gode Guthrie förtjänar. Och det är nästan så jag tycker det är synd att jag inte är ett Boston Red Sox-fan när avslutande ”Tessie” klingat ut.

Sammantaget är det en bra skiva de släppt ifrån sig, men för att nå högre skulle de ha skitat ner sig minst ett par snäpp till. Nu blir det en aning snällt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-07-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:55

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3341

13 kommentarer

först?

mer black metal.

Medlem 2005-07-17 00:23
 

five, six, seven, eight!

Medlem 2005-07-17 00:47
 

ska iallafall kollas upp. flera av dropkicks tidigare alster har ju varit riktigt lysande.

frågan är när vi får höra mera ifrån flogging molly?

Medlem 2005-07-17 11:56
 

Åhhh, Steps! Det var ett tag sen!

Medlem 2005-07-17 12:02
 

sämre än blackout och sing loud sing proud, men fortfarande bra. Wicked sensitive crew är go och glad. för övrigt är ju gangs all here deras sämsta skiva och det är bra att de övergav den stilen.

Medlem 2005-07-17 14:23
 

flogging molly ska ju ses live. även om skivorna är grymma är verkligheten grymmare. men en titt på within a mile from home skulle uppskattas. dröjer nog ett tag med tanke på dagens recension..

Medlem 2005-07-17 16:20
 

Frågan är om man verkligen vill höra mer från Flogging Molly med tanke på de otäcka countryvibbarna på "Within a Mile From Home".

Och vilken som är Dropkicks bästa varierar mellan de första tre. Just nu är jag lite svag för "The Gang's All Here", för att den är så pass hård.

Tomas Lundström Redaktionen 2005-07-17 17:48
 

"Sunshine Highway" och "Shipping Up To Boston" tror jag väl att de heter, men annars håller jag med rätt bra. Saknar också skränigheten från de tidigare skivorna.

Medlem 2005-07-17 20:49
 

"I'm Shipping Up To Boston" menade jag förstås, glömde visst början.

Medlem 2005-07-17 20:51
 

Humla: Du har så rätt. Tack!

Tomas Lundström Redaktionen 2005-07-17 21:26
 

ok, jag älskar punkrock. Det är vad jag är uppfödd på. Men fy fan vad jag hatar all den här jävla säckpipedyngan. Dropkick, Flogging, Pouges osv det hela är vämjeligt äckligt och genomruttet dåligt att man bara vill kräkas (alt dansa folkdans och det är ingen komplimang i min bok…).

Det här är ingen sellout anklagelse eller liknande, sånt överlåter jag de dem som har intern tävlingar i att vara mest punk.

Medlem 2005-07-18 13:52
 

hur fan kan man säga att flogging blivit mer country…snarare har dom blivit mer irländska. Gillar man DKM:s tidiga alster är det Street Dogs som gäller nu för tiden (DKM:s förre sångare!!)

Medlem 2005-07-26 20:31
 

warriors code är grymt bra

max Oregistrerad 2009-04-30 15:37
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig