dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gojira: The Link
The Link (CD) Gojira
2005
Listenable
4/10

Fler arga riff

Lyssna

Sök efter skivan

Franska Gojira har fått sin beskärda del av speltid i min spelare senaste tiden, men ändå kan jag inte riktigt få grepp om dem. De har ett intressant sound som låter meckigt, men ändå väldigt organiskt. Förutom de tydliga Meshuggahvibbarna får jag känslan av ett mindre stelt Fear Factory runt ”Demanufacture” och sentida Morbid Angel på sina håll (tänk öppningsspåret på ”Gateways to Annihilation”).

Basen får en tydlig roll i mixen och det är på gott tycker jag. Det bidrar väldigt mycket till att ge skivan en väldigt avslappnad stämning, även när det hamras på som friskast. Bäst är det hursomhelst när de manglar på och allra helst i ”Remembrance” där Morbid Angelarvet blir som tydligast.

Vad jag saknar är fler arga riff, som kan ge lite bett åt skivan. Det hade gett ett mer direkt intryck som jag hade uppskattat tror jag. Nu blir det intressant, men inte mer.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-06-06 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 18:03

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #3282

2 kommentarer

idiot, de är inriktade på att spela konstruktiv musik

Manne Ekdahl Oregistrerad 2008-09-24 17:56
 

Word, Manne har helt rätt.

Paul Oregistrerad 2009-07-14 21:21
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig