dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Aborted: The Archaic Abattoir
The Archaic Abattoir (CD) Aborted
2005
Listenable/Sound Pollution
5/10

Slakt, rens och ett rent jävla helvete

Lyssna

Sök efter skivan

Ett nytt vax från patologiska avdelningen nere i Belgien. Goregrind modell de-luxe förvisso, men det är ju så mycket mer än så.

”Exploring different tempos and grooves” står det i den bifogade biografin och det är huvudet på spiken. För om Aborted tidigare slog in skallen på dig med en hammare är ”The Archaic Abattoir” mer rik på finesser. Kirurgkniven har tagits fram och de väljer lika gärna att med ett knippe välplacerade snitt gå lös på din kropp. Givetvis går det på sin håll så fort att tarmarna yr, men de dynamiska partierna som kunde skönjas på ”Goremageddon” har fått ett större utrymme här. Mycket tack vare den rena och väl avvägda produktionen signerad Tue Madsen. De olika delarna har fått bra utrymme allihop.

Mangel varvas med tunga riff i mellantempo, slingor har smugit sig in och det ger melodier. Istället för att stå på fullt trampar de gasen i botten när det är läge för det. Genomtänkta och välsnickrade låtar, men utan att ge avkall på brutaliteten.

Gott så, men jag kan ändå inte komma ifrån att jag gillar charmen med hammaren och det är de snabbare partierna som jag går igång på mest. Kanske en produkt av de tydligare kontrasterna mot de lugnare partierna, men ändå. ”A Cold Logistic Slaughter” är en kronjuvelen i det mittparti med smått fantastiska låtar som skivan innehåller. Och jävlar vad fort det går i slutklämmen på den låten. Mumma.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-05-08 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 18:14

Kategori: Recension | Recension: #3238

2 kommentarer

bra rubrik, sämre skiva

Medlem 2005-05-09 17:19
 

Hela din text låter ju som en enda hyllning. Ändå ger du bara en femma. ööhh…..

Erik Oregistrerad 2007-06-08 15:06
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig