dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Within Temptation: The Silent Force
The Silent Force (CD) Within Temptation
2004
BMG
2/10

Inse ert eget bästa

”Nymphetamine Overdose” med Cradle of Filth tände en gothgnista i mig. ”Velvet Darkness They Fear” vevades några vändor i stereon och funderingarna har gått åt Lacuna Coil mer än en gång. När så Within Temptation skulle släppa skiva så kändes det synnerligen passande, trots att jag lämnade konserten på Gates of Metal i somras efter några låtar.

Within Temptation blir troligen arvtagarna till Evanescence och Nightwish och vägen ser ut att vara lika utstakad som spikrak. En misslyckad video är det enda som möjligen skulle kunna avstyra det hela. Eller att folk inser sitt eget bästa.

För ska det vara gothrock så finns det mycket bättre grejer än det här. Draconian må ha ett stort drag av doom med i mixen, men borde tilltala. Theatre of Tragedy är ett självklart val. I alla fall fram till och med ”Aegis”. Trail of Tears. Sins of thy Beloved. Beesech.

Tyvärr faller det på en sak kan jag tänka mig. Den mörka growlsången. Den skapar kontraster och håller intresset vid liv på ett fantastiskt sätt. Within Temptation har valt bort den för att den tar över för mycket. Ett vinnande drag måhända, men tillsammans med den alltför perfekta och svulstiga produktionen gör det skivan olyssningsbar. Sharon den Adels stämma går mig på nerverna, kan kvinnan inte variera sig mer? På vissa håll går hon ner i tonart, men på det stora hela skär det för mycket i mina öron för att jag ska stå ut.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-11-19 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 19:11

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2968

9 kommentarer

Kräkvarningen är utfärdad och mottagen!

Medlem 2004-11-20 01:46
 

Håller faktiskt inte med på vad du säger då jag anser att Sharon den Adels röst är helt underbar passande musiken som spelas. Growl har förekommit hos within men det är inget jag anser de ska ägna sig åt och det är fan inget som är nödvändigt men om du söker growl bör du söka dig till något annat till exempel Opeth där du kan få höra läskigt bra growl av Herr Åkerfeldt blandat med finsång. Kan även rekommendera Crimson I och II där du kan finna lite mer grym growl.

Bengt-Ursula Oregistrerad 2004-11-20 19:50
 

vilket bajs. det här är inte ens gothrock, utan snarare gothmetal. riktigt usel video de har gjort förresten.

blä Oregistrerad 2004-11-21 13:55
 

Själva låten Stand my Ground äger… Fast varför kan ni inte recensera nåt med Nightwish, då? Dom är ju mycket bättre än Within. Within Temptation var Goth på Mother Earth, nu är dom… power metal. sadly. *gråta en skvätt* Ni kan hyra in mig som gäst-recensent på någon NW-skiva, jag kan nog snickra ihop en fin recension.

Medlem 2004-11-21 19:10
 

Ja tyvärr märker man av hur mycket pengar styr dagens musik men så får man ju även ställa frågan själv, göra en skiva man är grymt nöjd med eller bli ekonomiskt oberoende, ja finns de som lyckas med båda men det blir svårare och svårare då så många idioter måste lyssna på det den breda massan gillar, varför pissa i motvind då du kan stå i lä?

Bengt-Ursula Oregistrerad 2004-11-21 19:30
 

Yamaboy: Jag fick ett exemplar av Nightwish, men det var omöjligt att lyssna på och bilda sig en uppfattning om då de har lagt in kommentarer från bandet under varje låt på promoexemplaret och praktistk taget förstört låtarna och därmed också skivan.

Skriv gärna en gästrecension. Maila på gastrecensioner@dagensskiva.com

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-21 23:06
 

Tomas: Du ska inte lyssna på Once. kör Oceanborn eller Century Child istället. Deras nya har inte lika mycket… Själ som dom två jag nämnde.

Medlem 2004-11-24 22:30
 

Sitter och lyssnar på denna skiva nu och än så länge är den helt klart värd pengarna (är på låt 10). Men den når inte upp till Mother Earth´s nivå som är en helt lysande platta

Sharon´s slav Oregistrerad 2004-11-28 19:38
 

Det som är bra med Within Temptation är ju att de inte är så äckligt gothiga (det är dock också bra) som alla andra band är. Death Growls skapar fina kontraster ja, men det är jävligt störigt att lyssna på efter ett tag och jag tycker personligen Sharon har en underbar röst. Det här är också mitt favoritalbum av Within Temptation.

Vincent Oregistrerad 2008-02-18 16:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig