dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sons and Daughters: Love The Cup
Love The Cup (CD) Sons and Daughters
2004
Domino
5/10

Familjen

Lyssna

Sök efter skivan

1969 stod Johnny Cash framför ett hav av interner, dömda för mord och andra grova brott. Förståeligt frustrerade av att vara frihetsberövade vrålar de med sina hesa stämmor när Johnny Cash sjunger ”San Quentin, I hate every inch of you”. Med den inlevelsen låter det som att Cash suttit där de sitter, i åratal och att han nu kommit tillbaka för att få revansch, redo med facklan i hand att bränna ner hela skiten. Cash sjöng ofta om fängelser och fångens olyckliga historia, i själva verket hade han ett väldigt milt brottsregister.

När någon dör tenderar de att uppskattas mer än när de var levande. Antagligen för att det som lämnas kvar är så definitivt, det kan aldrig ändras eller tas tillbaka. Såtillvida man inte stjäl rösten och med dagens teknik använder den för att göra musik artisten aldrig skulle ha godkänt. Vila i frid alla legender. Man skulle kunna tycka att skivbolag borde ge en chans åt nya talanger istället för att krama det sista ur döda mjölkkossor, men det är ett annat kapitel.

Det är därför Sons and Daughters känns uppfriskande. Tror att Cash hade gillat att få ”Johnny Cash” uppkallad efter sig. Sons and Daughters släppte ”Love the Cup” på Ba Da Bing Records förra året men har nu plockats upp av Domino, och det med all rätt. Bandet har funnits sedan 2001 men har inte fått sin rätta uppskattning förrän i år då de följde med Franz Ferdinand på deras USA-turne samt fick en plats på Skottlands största festival, T in the park.

De är något av en supergrupp med rötter i Arab Strap och The Zephyrs. Musiken är delvis väldigt simpel med briljanta gitarrslingor som Jack White hade klätt sig i rosa för att få komma på. Enkla slingor med lallande refränger. Samtidigt har den rika melodier med inspiration både från indieunderjorden och traditionell skotsk folkmusik. Tillsammans med smått morbida texter är ”Love the Cup” en liten pärla som troligtvis kommer höras på många skumma hak framöver.

Marie Lindström

Publicerad: 2004-07-19 00:00 / Uppdaterad: 2004-07-19 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2721

9 kommentarer

på rescencenten låter det som skivan är värd mer än en femma? har ni gjort fel igen flickor och pojkar, eller är det jag som är efterbliven?

chrille Oregistrerad 2004-07-19 00:04
 

Meeeeeen…. Velvet Revolver då? Pronto!!

Lucy Bloody Lucy Oregistrerad 2004-07-19 00:13
 

Två stycken om Johnny Cash, ett stycke som presenteras Sons and Daughters, ett stycke som rafsar igenom hur skivan låter. Det känns som att allt är bakvänt?

.. Oregistrerad 2004-07-19 09:11
 

ordbajseri! skriv om skivan istället!

kecke Oregistrerad 2004-07-19 11:14
 

Ööööh, jaha. Visst, fortsätt hylla Johnny Cash, för guds skull gör det. Forstår inte riktigt vitsen med den här recensionen annat än att Marie gillar att skriva men att hon samtidigt saknar ord för hur det egentligen låter.

Men för guds skull fortsätt hylla Johnny Cash och alla dom andra som är döda och som antagligen låter bättre än Sons and daughters.

Medlem 2004-07-19 18:14
 

Brukar inte klaga, men det här var inte vidare bar skrivet, uselt faktískt! det låter som en åtta i texten, en femma i betyg. Skärpning för fan!

Jesse Mailns senaste?

Skit i Velvet Revolver, åt helvete med dem. Ta upp The Finger också, Malins och Ryans punkband.

snorren i örat Oregistrerad 2004-07-19 19:01
 

————-BRA———- kuk!

snorren i örat Oregistrerad 2004-07-19 19:01
 

Inte heller jag brukar klaga, men detta förefaller mycket underligt. Det låter onekligen som en 7a eller 8a på recensenten. Fel i betyget? Eller är någonting annat väldigt fel?

andreasb Oregistrerad 2004-07-21 14:30
 

jättebra skiva denna. för att inte tala om den nya "the repulsion box". slaktar

Medlem 2005-07-04 17:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig